ΕΛΛΑΔΑ

Η κόλαση των Εξαρχείων μέσα από το φωτογραφικό φακό

Η κόλαση των Εξαρχείων μέσα από το φωτογραφικό φακό

Επεισόδια στα Εξάρχεια και γύρω από το Πολυτεχνείο μετά την πορεία για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο, με τους κουκουλοφόρους να πετούν μολότοφ και να σπάνε καταστήματα στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας.

Πεδίο μάχης θύμισε το βράδυ του Σαββάτου (06/12) το κέντρο των Εξαρχείων, με την ατμόσφαιρα να είναι αποπνικτική.

Λίγο μετά τις 19.00 το απόγευμα ξεκίνησε η πορεία στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, με περισσότερους από 7.000 συγκεντρωμένους.

epeisodia1

Τα επεισόδια ξεκίνησαν αφότου το κύριο σώμα της πορείας έφτασε στην πλατεία Συντάγματος και "έσπασε" σε μικρότερες ομάδες. Τουλάχιστον 500 άτομα ήταν συγκεντρωμένα στην πλατεία των Εξαρχείων με σακίδια και μόλις έπεσε η πρώτη μολότοφ στην πορεία άρχισαν τους βανδαλισμούς.

epeisodia4

Φωτιές στους γύρω δρόμους και κυνηγητό με τις δυνάμεις της αστυνομίας στην πλατεία και στα στενά της περιοχής των Εξαρχείων.

epeisodia5

Ρίψη μολότοφ από τα μπαλκόνια

epeisodia7

Σύμφωνα με πληροφορίες οι κουκουλοφόροι πετούσαν βόμβες - μολότοφ ακόμα και από τα μπαλκόνια, ενώ έριχναν λάδια στους δρόμους, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά ένας αστυνομικός.

epeisodia10

Πυροσβεστικό όχημα προσπάθησε να προσεγγίσει στην πλατεία Εξαρχείων προκειμένου να σβήσει τις φωτιές στους δρόμους. Διαδηλωτές κινήθηκαν εναντίον του πετώντας βόμβες μολότοφ.

epeisodia13
epeisodia12

Γύρω από το Πολυτεχνείο, επίσης, σημειώθηκαν συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και κουκουλοφόρων, με συνεχή χρήση χημικών, κροτίδες λάμψης και μολότοφ.

epeisodia6


Σύμφωνα με την Αστυνομία έγιναν τουλάχιστον 200 προσαγωγές στο κέντρο της Αθήνας κατά τη διάρκεια των επεισοδίων.

epeisodia11
epeisodia15
epeisodia16
epeisodia18
epeisodia19

Σχετικές ειδήσεις