ΕΛΛΑΔΑ

«Με βραχιολάκι θα σταματήσει την απεργία πείνας ο Ρωμανός»

«Με βραχιολάκι θα σταματήσει την απεργία πείνας ο Ρωμανός»

Σταματάει την απεργία ο Νίκος Ρωμανός, σε περίπτωση που του δοθεί «βραχιολάκι» ώστε να σπουδάσει χωρίς να είναι σε κελί, δήλωσε ο συνήγορός του, Φραγκίσκος Ραγκούσης

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ-1, ο κ. Ραγκούσης δήλωσε ότι ο Νίκος Ρωμανός «εάν έχει τη ευκαιρία με το βραχιολάκι να πάρει αναπνοή έξω από το κελί και όχι να τον “χτίσουμε” σταματάει αμέσως την απεργία πείνας». Σε διαφορετική περίπτωση, όπως είπε, αν δηλαδή ψηφιστεί η τροπολογία του υπουργείου Δικαιοσύνης όπως προωθείται για εξ αποστάσεως μάθηση, θα προχωρήσει και σε απεργία δίψας.

«Όχι γενικότητες, όχι αοριστίες, όχι καλένδες» σημείωσε ο κ. Ραγκούσης, διευκρινίζοντας ότι η κατάσταση υγείας του 21χρονου είναι πολύ σοβαρή.

Τι προβλέπει η ρύθμιση

Η ρύθμιση, η οποία θα κατατεθεί προς ψήφιση, σήμερα Τρίτη 09/12/2014, προβλέπει την εξ αποστάσεως παρακολούθηση μαθημάτων για όλους τους κρατούμενους και δεν θα γίνει μεμονωμένα για την περίπτωση του Νίκου Ρωμανού.

Όπως έχει γίνει γνωστό, προωθείται η διασφάλιση των υποδομών ώστε ο φοιτητής να έχει τη δυνατότητα να διαβάσει στη φυλακή και να δίνει εξετάσεις σε ειδικό χώρο στη φυλακή με επιτήρηση καθηγητή, ακριβώς την ίδια ώρα που θα δίνουν εξετάσεις και οι συμφοιτητές του.

Με τη ρύθμιση θα προβλέπεται ότι σε σε περίπτωση που υπάρχουν απορίες για τα μαθήματα ή την εξεταστέα ύλη, ο κρατούμενος θα μπορεί να έρχεται σε επαφή με τους καθηγητές του τηλεφωνικά.

Για τα εργαστήρια, όπου απαιτείται φυσική παρουσία, ο υπουργός Δικαιοσύνης έχει υποστηρίξει ότι σε περιπτώσεις εργαστηρίων όπου απαιτείται η φυσική παρουσία του φοιτητή, θα έρθει σε επαφή με τεχνικούς φορείς ώστε να διασφαλιστούν οι συνθήκες παρακολούθησής τους»

Σχετικές ειδήσεις