ΕΛΛΑΔΑ

Στο Μαξίμου για το ραντεβού με τον πρωθυπουργό ο Γ. Ρωμανός

Στο Μαξίμου για το ραντεβού με τον πρωθυπουργό ο Γ. Ρωμανός

Στο Μέγαρο Μαξίμου βρίσκεται ο πατέρας του Νίκου Ρωμανού, Γιώργος, για να συζητήσει με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά το θέμα του γιου του, που βρίσκεται από τις 10 Νοεμβρίου σε απεργία πείνας, ζητώντας να του επιτραπεί να παρακολουθήσει τα μαθήματά στη Σχολή ΤΕΙ Αθήνας, που έχει περάσει.

Η συνάντηση γίνεται με αφορμή την τροπολογία που θα κατατεθεί αύριο Τρίτη 09/12 στη Βουλή για εξ' αποστάσεως παρακολούθηση των μαθημάτων.

Στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό προσήλθε μόνο ο πατέρας του Νίκου Ρωμανού, Γιώργος, προκειμένου να επαναλάβει το αίτημα του γιου του να του δοθεί άδεια παρακολούθησης των μαθημάτων.
Ωστόσο, η πρωτοβουλία των γονιών του, βρίσκει αντίθετο τον 21χρονο, ο οποίος με επιστολή του, κρατάει αποστάσεις.
Συγκεκριμένα, μέσω του συνηγόρου του Φραγκίσκου Ραγκούση, δήλωσε ότι: «το αίτημα των γονιών μου με βρίσκει κάθετα αντίθετο. Προφανώς κατανοώ την αγωνία τους γιατί κινδυνεύουν να χάσουν το παιδί τους»
Υπενθυμίζεται ότι το ραντεβού με το Πρωθυπουργό στο Μαξίμου κανονίστηκε κατόπιν αιτήματος των δύο γονέων, μέσω του συνηγόρου, Φραγκίσκου Ραγκούση, που προσπαθούν να βρουν μια λύση για τη ζωή του παιδιού τους που βρίσκεται ήδη σε οριακή κατάσταση.

Στη Βουλή το θέμα

Η αντιπαράθεση για την υπόθεση επεκτάθηκε σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων, καθώς στο ζήτημα αναφέρθηκαν τόσο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, όσο και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, στις ομιλίες τους που έκλεισαν την πενθήμερη συζήτηση στη Βουλή.
Ο κ. Τσίπρας απαντώντας στις εκκλήσεις κυβερνητικών παραγόντων για συναίνεση είπε:
«Από τον ΣΥΡΙΖΑ σε τι ακριβώς ζητάτε συναίνεση; Σε ένα κράτος που παριστάνει το λιοντάρι στον 20χρονο απεργό πείνας και υποκύπτει στις πιέσεις της Τρόικας;».
«Υμνήσατε ένα απεργό πείνας», απάντησε σχετικά ο Αντώνης Σαμαράς όταν ανέβηκε στο βήμα της Βουλής και πρόσθεσε: «Αλλά ξεχνάτε ότι ο νεαρός έχει καταδικαστεί σε 15 χρόνια κάθειρξη για ληστεία με καλάσνικοφ».

Σχετικές ειδήσεις