ΕΛΛΑΔΑ

Γ. Ρωμανός - Να υποχωρήσει η κυβέρνηση πριν να είναι αργά

Γ. Ρωμανός - Να υποχωρήσει η κυβέρνηση πριν να είναι αργά

Φανατικό εραστή της ζωής που θέλει να ζήσει, χαρακτηρίζει τον Νίκο Ρωμανό ο πατέρας του Γιώργος Ρωμανός σε συνέντευξη που έχει παραχωρήσει στο βρετανικό «Observer».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο κ. Ρωμανός αναγνωρίζει ότι η επιθυμία για έναν «μάρτυρα» είναι πραγματική μεταξύ των όλο και περισσότερων οργισμένων ανέργων νέων της χώρας.

Ο Γιώργος Ρωμανός λέει επίσης ότι ο γιος του είναι πολύ θυμωμένος και με πλήρη επίγνωση του τι κάνει. «Αν οι αρχές του είχαν επιτρέψει να ακολουθήσει τις σπουδές του, κάτι που είναι δικαίωμά του, τίποτα από όλα αυτά δε θα είχε συμβεί», συμπληρώνει, κάνοντας στη συνέχεια αναφορά στην «τόσο βαθιά χαραγμένη στο μυαλό των Ελλήνων και ιδίως της οικογένειάς του» νύχτας της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

«Θα μπορούσε να είχε χτυπηθεί ο Νίκος από εκείνη τη σφαίρα», λέει ο Γιώργος Ρωμανός. «Πριν από εκείνη τη νύχτα ήταν ένας αθώος, μετά από αυτή πολιτικοποιήθηκε, ήταν κάτι που δεν μπορούσε να ξεχάσει», προσθέτει.

Αρνείται ότι ο γιος του είχε εμπλακεί στην τρομοκρατία. Όπως λέει, όταν ο Νίκος Ρωμανός και οι αναρχικοί φίλοι του λήστεψαν την τράπεζα ήταν πολύ ευγενικοί, λέγοντας σε όλους ότι δεν είχαν κάτι εναντίον τους, αλλά ότι τα είχαν με το κράτος. Η δημοσιογράφος του «Observer» σχολιάζει στο σημείο αυτό ότι σε μια χώρα τόσο διαιρεμένη μεταξύ αριστεράς και δεξιάς - μια πόλωση που οξύνεται από τη διαφορά όσων υποστηρίζουν την κυβέρνηση και όσων υποστηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ, η μοίρα του Νίκου Ρωμανού εγείρει δυνατά συναισθήματα.

Για τον πατέρα του ο 21χρονος Νίκος είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα μέλους μιας νεότερης γενιάς που αν και ανήκει στη μεσαία τάξη και είναι προνομιούχα έχει ριζοσπαστικοποιηθεί μεγαλώνοντας σε μια χώρα όπου το πολιτικό κατεστημένο κατηγορείται για την καταστροφή που επέφερε η παραλίγο χρεοκοπία.

Όπως λέει ο Γιώργος Ρωμανός για τον γιο του, «είναι περισσότερο αστός από την μπουρζουαζία, ένας μπον βιβέρ που του αρέσει το καλό φαγητό και τα ωραία ρούχα, που κάθε χρόνο πήγαινε στην Αυστρία για να βελτιώσει τα γερμανικά του». Αλλά, όπως συμπληρώνει, «ήξερε τι συνέβαινε γύρω του, μπορούσε να δει πώς η διεφθαρμένη ελίτ είχε καταστρέψει τον κοινωνικό ιστό αυτής της χώρας».

Όσον αφορά στο λόγο για τον οποίο η κυβέρνηση δεν επιτρέπει στον γιο του να παρακολουθήσει τις σπουδές του, ο Γιώργος Ρωμανός αναφέρει:

«Θέλουν να παγιδεύσουν την αριστερά. Όταν ξεσπάσει βία και η Αθήνα παραδοθεί στις φλόγες – διότι δεν έχω αμφιβολία ότι προς τα εκεί οδεύουμε – μπορούν να πουν: 'Αυτά συμβαίνουν όταν οι αριστεροί βγαίνουν στους δρόμους'. Η μόνη μου ελπίδα είναι ότι θα πανικοβληθούν και θα υποχωρήσουν πριν να είναι πολύ αργά».

Σχετικές ειδήσεις