ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αθανασίου: Εύχομαι ο Ρωμανός να διακόψει την απεργία πείνας

Αθανασίου: Εύχομαι ο Ρωμανός να διακόψει την απεργία πείνας

Αιχμές κατά όσων επιδιώκουν πολιτικά οφέλη από την απεργία πείνας του Ν. Ρωμανού άφησε από το βήμα της βουλής ο υπουργός Δικαιοσύνης

Αιχμές κατά όσων επιδιώκουν πολιτικά οφέλη από την απεργία πείνας του Ν. Ρωμανού άφησε από το βήμα της βουλής ο υπουργός Δικαιοσύνης, ευχομενος να σταματήσει την απεργία ο νεαρός.

«Εύχομαι έστω και τώρα, ο Νίκος Ρωμανός, όποια και αν είναι η στόχευσή του για το μέλλον, όποια και είναι τα όνειρά του, ό,τι και αν επιθυμεί να κάνει, ακόμα και αν αυτό είναι να περάσει το υπόλοιπο της ζωής του μισώντας το κράτος, μισώντας το σύστημα, ακόμα και εμένα προσωπικά, να συνειδητοποιήσει ότι αυτά μπορεί να τα πράξει μόνο ζωντανός και υγιής», είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

«Ταυτόχρονα εύχομαι να πάψουν οι επιτήδειοι να κυνηγούν μικροσκοπιμότητες και πρόσκαιρα κέρδη, στην πλάτη ενός νέου ανθρώπου, σεβόμενοι το ύψιστο αγαθό και την ανθρώπινη ζωή. Αλλά λόγω της κρισιμότητας των στιγμών και της ανάγκης για ψυχραιμία και νηφαλιότητα, δεν θέλω να πω περισσότερα», είπε ο κ. Αθανασίου.

Σε όσους καταγγέλλουν ότι δεν δόθηκε εκπαιδευτική άδεια στο Νίκο Ρωμανό εξαιτίας των ιδεών του, ο υπουργός είπε ότι «κανείς δεν ζήτησε από το Νίκο Ρωμανό δήλωση φρονημάτων. Άλλο θέμα είναι αν τη μετάνοιά του -για την πράξη για την οποία κατηγορείται και κρατείται και όχι για τις απόψεις του- θα τη δεχόμασταν όσοι πιστεύουμε στη δημοκρατία, στη δικαιοσύνη και στις δεύτερες ευκαιρίες».

Απευθυνόμενος σε όσους λένε ότι η Πολιτεία στέρησε το δικαίωμα του Νίκου Ρωμανού να λάβει εκπαιδευτική άδεια, ένα κεκτημένο δικαίωμα από τη στιγμή που πέρασε στις εξετάσεις, ο υπουργός τόνισε:

«Έχει από πολλούς προβληθεί η άποψη ότι η ελληνική πολιτεία στέρησε από τον Νίκο Ρωμανό τις εκπαιδευτικές άδειες, ένα κεκτημένο δικαίωμα που του χάρισε η εισαγωγή του στο εκπαιδευτικό σύστημα. Άρα μη χορηγώντας την άδεια, η πολιτεία εκδικείται. Και μια απλή ανάγνωση στον σωφρονιστικό κώδικα, όμως, αρκεί για να κατανοήσει κανείς ότι ο επιτυχών δεν δικαιούται αυτόματα εκπαιδευτική άδεια. Δικαιούται να τη ζητήσει όμως και υπάρχει το δικαστικό συμβούλιο να εξετάσει αν με βάση τα ιδιαίτερα στοιχεία κάθε περίπτωσης και τον νόμο μπορεί να τη δώσει».

Σχετικές ειδήσεις