ΕΛΛΑΔΑ

Ο τίγρης του Ζωολογικού Τρικάλων μεταφέρεται στο Σαν Ντιέγκο

Ο τίγρης του Ζωολογικού Τρικάλων μεταφέρεται στο Σαν Ντιέγκο

Το ταξίδι του για το Σαν Ντιέγκο ξεκίνησε αργά το απόγευμα της Τρίτης (9/12/2014) ο τίγρης που φιλοξενούνταν στο Ζωολογικό Κήπο Τρικάλων.

Ο «Φοίβος» μεταφέρεται στο Σαν Ντιέγκο καθώς εκεί βρίσκεται το μοναδικό κέντρο που μπορεί να φροντίσει την δυσπλασία ισχίου που τον ταλαιπωρεί.

Από την ίδια ασθένεια πέθανε και η αδερφή του πριν από έναν χρόνο αφήνοντας τον μόνο του στο περιβάλλον του Ζωολογικού Κήπου Τρικάλων με πιθανή κατάθλιψη.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου Τρικκαίων, την περασμένη άνοιξη ο David Barnes, τέως διευθυντής του Animalaction (τέως Ελληνικού Ταμείου Μέριμνας Ζώων, GreekAnimalsWelfareFund– GAWF), ξεκίνησε μια διαδικτυακή προσπάθεια συγκέντρωσης χρημάτων.

Φίλοι των ζώων από όλον τον κόσμο και δη από τη Μ. Βρετανία συγκέντρωσαν το ποσό των 7779 λιρών Αγγλίας και πλέον, με τα υπόλοιπα να διατίθενται από το BBC (απαιτούνταν περί τις 11.500 λίρες), ο Φοίβος ήταν έτοιμος να ξεκινήσει για την Καλιφόρνια.

Η ομάδα ειδικών που ανέλαβε να μεταφέρει τον Φοίβο στο κελί του αναγκάστηκαν να τον κοιμίσουν καθώς ήταν αδύνατον να μπει σε αυτό λόγω της σθεναρής αντίστασήε του.

Σήμερα (9/12) το πρωί, συνεργείο του BBC μαζί με τον κ. Barnes, επισκέφθηκαν τον δημαρχεύοντα στο Δήμο Τρικκαίων Χρήστο Αναστασίου, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη. Οι Βρετανοί, όπως ανακοίνωσαν θα προβάλλουν όλη αυτή τη διαδικασία σε ώρα υψηλής τηλεθέασης στο παγκόσμιο αυτό δίκτυο, το πρωί της Παρασκευής 12 Δεκεμβρίου 2014.

Σχετικές ειδήσεις