ΕΛΛΑΔΑ

Καμίνης: Πρόσκληση σε δημάρχους να στεγάσουν τους πρόσφυγες

Καμίνης: Πρόσκληση σε δημάρχους να στεγάσουν τους πρόσφυγες

Να συνδράμουν για τη στέγαση των Σύρων προσφύγων που βρίσκονται στην πλατεία Συντάγματος κάλεσε ο Γιώργος Καμίνης τους άλλους δημάρχους της Αττικής.

Ο δήμος Αθηναίων αναμένεται να παράσχει άμεσα 20 δωμάτια σε κοινωνικές δομές του, προκειμένου να μεταφερθεί ισάριθμος αριθμός οικογενειών προσφύγων, ενώ ο κ. Καμίνης ζητά από τους άλλους δημάρχους να βοηθήσουν και αυτοί.

Για το θέμα πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 12/12 συνάντηση στο δημαρχείο της Αθήνας, με αντιπροσωπεία των Σύρων προσφύγων, και στην οποία συμμετείχαν ο δημοτικός σύμβουλος Πέτρος Κωνσταντίνου και ο αντιδήμαρχος Ανδρέας Βαρελάς.

Ήδη από την περασμένη εβδομάδα, κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου -οπότε είχε τεθεί το θέμα και στο οποίο είχε παραβρεθεί ομάδα προσφύγων με τη δικηγόρο Ιωάννα Κούρτοβικ- ο δημοτικός σύμβουλος του ΚΚΕ Νίκος Σοφιανός δήλωσε ότι οι δήμοι της Αθήνας στους οποίους έχει επιλεγεί δήμαρχος της Λαϊκής Συσπείρωσης θα προσφέρουν άμεσα θέσεις, από τη στιγμή που το αποφασίσουν οι πρόσφυγες.

Εκ μέρους των προσφύγων, μετά τη συνάντηση, ο Μοχάμετ Χασέν ευχαρίστησε τον δήμαρχο Αθηναίων για την προσφορά στέγης και για την πρωτοβουλία του να κινητοποιήσει τους υπόλοιπους συναδέλφους του δημάρχους.

Σημειώνεται ότι δεν επανήλθε η αρχική πρόταση της Εκκλησίας -την οποία είχε κοινοποιήσει ο κ. Καμίνης στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου- για παραχώρηση από την πλευρά της Εκκλησίας δικής της πολυκατοικίας στην περιοχή της Κυψέλης.

Σχετικές ειδήσεις