ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Οι τρομοκρατικές επιθέσεις της Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών

Οι τρομοκρατικές επιθέσεις της Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών

Τέσσερις τρομοκρατικές επιθέσεις, συμπεριλαμβανομένης και της σημερινής μετρά στο «βιογραφικό» της οργάνωσης «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών», μέλη της οποίας βρίσκονται πίσω από το «χτύπημα» με δύο καλάσνικοφ που έγινε τα ξημερώματα της Παρασκευής (12/12/2014) στην Πρεσβεία του Ισραήλ, στο Παλαιό Ψυχικό.

Μία οργάνωση που ο τρόπος δράσης, (ριψοκίνδυνες επιθέσεις με καλάσνικοφ σε φυλασσόμενους στόχους), αλλά και το ύφος των προκηρύξεων μοιάζει με τον «Επαναστατικό Αγώνα», ο οποίος όμως αρνείται ότι έχει οποιαδήποτε σχέση μαζί της.

Τα προηγούμενα τρία «χτυπήματα»

30 Δεκεμβρίου του 2013

PRESVIS

Ήταν 30 Δεκεμβρίου του 2013 όταν μέλη της οργάνωσης επιτέθηκαν με καλάσνικοφ κατά της οικίας του Γερμανού πρέσβη, στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως στο Χαλάνδρι. Ομάδα τουλάχιστον τεσσάρων αγνώστων είχε πυροβολήσει 60 φορές με δύο καλάσνικοφ. Σφαίρες είχαν σφηνωθεί στην πόρτα και τους τοίχους, τέσσερις βολίδες βρέθηκαν στο δωμάτιο της κόρης του Γερμανού πρέσβη, καθώς και σε μπαλκόνι παρακείμενης πολυκατοικίας.

12 Ιανουαρίου 2014

mercedes

Λίγες ημέρες αργότερα, εκτόξευσαν ρουκέτα στην αντιπροσωπεία της Mercedes στη Βαρυμπόμπη, όμως δεν είχαν στοχεύσει καλά και δεν κατάφεραν να πλήξουν το κτήριο.

14 Ιανουαρίου 2014

nd

Δύο ημέρες μετά την επίθεση στην αντιπροσωπεία της Mercedes σημειώθηκε ένοπλη επίθεση στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας. Τότε οι δράστες που επέβαιναν σε αυτοκίνητο προσέγγισαν και άρχισαν να πυροβολούν με καλάσνικοφ, χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί. Μάλιστα τότε είχαν μαζί τους και ρουκετοβόλο και όπως ανέφεραν στην προκήρυξή τους, όμως λόγω αστοχίας υλικού δεν μπόρεσαν να πραγματοποιήσουν την επίθεση.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. μία βολίδα είχε βρεθεί στο γραφείο του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Σχετικές ειδήσεις