Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

Η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών πίσω από το τρομοκρατικό χτύπημα

Newsbomb

Νέα στοιχεία φαίνεται πως προκύπτουν για την υπόθεση της τρομοκρατικής επίθεσης που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής (12/12/2014) κατά της Πρεσβείας του Ισραήλ στο Παλαιό Ψυχικό.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, κατά τη διάρκεια της επίθεσης χρησιμοποιήθηκαν δύο καλάσνικοφ. Μάλιστα, τα ίδια όπλα είχαν χρησιμοποιηθεί και στο περιστατικό στην οικία του Γερμανού πρέσβη στις 30 Δεκεμβρίου του 2013 στο Χαλάνδρι, γεγονός που επιβεβαιώνει το ρεπορτάζ του Newsbomb, πως πίσω από το νέο τρομοκρατικό χτύπημα βρίσκεται η «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών».

Μία οργάνωση που ο τρόπος δράσης, (ριψοκίνδυνες επιθέσεις με καλάσνικοφ σε φυλασσόμενους στόχους), αλλά και το ύφος των προκηρύξεων μοιάζει με τον «Επαναστατικό Αγώνα», ο οποίος όμως αρνείται ότι έχει οποιαδήποτε σχέση μαζί της.

Πυροβόλησαν 54 φορές την ισραηλινή Πρεσβεία

Οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, οι οποίοι έχουν αναλάβει την έρευνα της επίθεσης έχουν εντοπίσει μέχρι στιγμής γύρω από την πρεσβεία του Ισραήλ 54 κάλυκες από καλάσνικοφ. Η βαλλιστική εξέταση έδειξε πως στην επίθεση χρησιμοποιήθηκαν δύο καλάσνικοφ τα οποία είχαν χρησιμοποιηθεί και στο "χτύπημα" στο σπίτι του Γερμανού πρέσβη.

Στο «μικροσκόπιο» έχουν μπει ακόμη οι κάμερες ασφαλείας της πρεσβείας, αλλά και των διπλανών κτηρίων στην προσπάθεια που κάνουν οι αστυνομικοί να βρουν το μέσο με το οποίο κινήθηκαν οι δράστες, αλλά και το δρομολόγιο που ακολούθησαν προς το Γαλάτσι.

Την ίδια ώρα, οι Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο οι δράστες που άνοιξαν πυρ να κινήθηκαν με βαν και η ομάδα υποστήριξης με μοτοσυκλέτες.

Στην επίθεση συμμετείχαν τουλάχιστον 4 τρομοκράτες

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής, στην επίθεση στην πρεσβεία του Ισραήλ συμμετείχαν τουλάχιστον τέσσερις τρομοκράτες. Τα μέλη της οργάνωσης επέβαιναν σε δύο μοτοσυκλέτες, προσέγγισαν την πρεσβεία που βρίσκεται στην οδό Μουσών από τον παράδρομο Λαζάρου Σώχου και Κηφισίας, «γάζωσαν με καλάσνικοφ το κτήριο και εξαφανίστηκαν, ενώ δεν αποκλείεται να υπήρχε και ομάδα υποστήριξης σε περίπτωση συμπλοκής με αστυνομικούς.

Κικίλιας: «Η Ελλάδα παραμένει ασφαλής χώρα...»

Τη θέση ότι κανένας δεν μπορεί να διαταράξει τη σχέση της Ελλάδας με το Ισραήλ εξέφρασε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας, αναφερόμενος στην τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής (12/12/2014) στην Πρεσβεία του Ισραήλ.
Την ίδια στιγμή, ο κ. Κικίλιας όπου βρίσκεται στο σημείο της επίθεσης, μιλώντας στους δημοσιογράφους, τόνισε πως η Ελλάδα παραμένει μία ασφαλής χώρα και πως η ελληνική πολιτεία στέκεται απέναντι σε όσους προσπαθούν με κάθε τρόπο να δημιουργήσουν προβλήματα.