ΕΛΛΑΔΑ

Εκκενώθηκε το Ορμένιο - Αυξάνεται η στάθμη του Έβρου

Εκκενώθηκε το Ορμένιο - Αυξάνεται η στάθμη του Έβρου

Ένα δεύτερο ανάχωμα κατασκευάζουν στο χωριό Ορμένιο οι αρχές της ΠΑΜΘ ύστερα από το σπάσιμο του αναχώματος που σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής (12/12/2014) από την πίεση των υδάτων του ποταμού Έβρου.

Οι Αρχές της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης (ΠΑΜΘ) προχώρησαν επίσης και στην προληπτική εκκένωση κατοικιών στο Ορμένιο, που βρίσκονται κοντά στην κοίτη του ποταμού Έβρου, μετά τη ρήξη του αναχώματος.

Από τα ξημερώματα της Παρασκευής (12/12), όλες οι υπηρεσίες των αρμόδιων και εμπλεκόμενων φορέων δίνουν «μάχη» για να προστατευθούν οι κατοικήσιμες περιοχές και να μην κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Γιώργος Παυλίδης.

«Δίνουμε συνολικά (όλες οι υπηρεσίες και όλες οι Αρχές) 'μάχη', και μέχρι αυτή την ώρα δεν έχουν πλημμυρίσει σπίτια», σημείωσε.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες που ένα ανάχωμα έσπασε, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει αγροτική έκταση και το νερό να κινηθεί απειλητικά προς το χωριό, όλες οι υπηρεσίες βρίσκονται στην περιοχή, τόνισε ο κ. Παυλίδης, που βρίσκεται εκεί και παρακολουθεί από κοντά την εξέλιξη του φαινομένου.

«Κάνουμε ένα δεύτερο ανάχωμα προστασίας του χωριού (του Ορμενίου), μήκους περίπου ενός χιλιομέτρου, με το οποίο θέλουμε να προστατεύσουμε τις κατοικίες που είναι χαμηλά», υπογράμμισε ο κ. Παυλίδης και πρόσθεσε ότι «προβλήματα έχουμε και στους οικισμούς Μάνδρα και Λάβαρα».

Ο κ. Παυλίδης σημείωσε ότι, γύρω στις 4 το απόγευμα, συνεδρίασε, εκτάκτως το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας υπό την προεδρία του και δόθηκαν οδηγίες στους κατοίκους των παρέβριων περιοχών για να αποφευχθούν ατυχήματα.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, λόγω της αύξησης των νερών των ποταμών Έβρου, Άρδα και Ερυθροπόταμου από τις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών, καλούνται όσοι έχουν αγροτικές και κτηνοτροφικές μονάδες σε παρέβριες περιοχές να τις εγκαταλείψουν άμεσα και οι οδηγοί που κινούνται στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο να μην εξέρχονται του δικτύου και να μην πλησιάζουν πλημμυρισμένες εκτάσεις.

Σχετικές ειδήσεις