ΕΛΛΑΔΑ

Έληξε η κατάληψη στο Διοικητήριο του ΤΕΙ Ηπείρου

Έληξε η κατάληψη στο Διοικητήριο του ΤΕΙ Ηπείρου

Μετά από 6 εβδομάδες έληξε η κατάληψη του Διοικητηρίου του Εκπαιδευτικού Ιδρύματος στο ΤΕΙ της Άρτας αργά το απόγευμα του Σαββάτου (20/12/2014).

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα το απόγευμα του Σαββάτου δύο διμοιρίες ΜΑΤ είχαν παραταχθεί έξω από το Τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής του ΤΕΙ Ηπείρου, χωρίς εν τέλει να χρειαστεί να επέμβουν.

Οι σπουδαστές, είχαν προχωρήσει σε κατάληψη τόσο του Τμήματος όσο του Διοικητηρίου του ΤΕΙ, με απόφαση της γενικής τους συνέλευσης, στις 10 Νοεμβρίου, διαμαρτυρόμενοι όπως υποστηρίζουν, για την «προβληματική και υποτυπώδη λειτουργία της Σχολής τους».

Το απόγευμα πήγε στο υπό κατάληψη Διοικητήριο ο εισαγγελέας Άρτας κατόπιν μηνυτήριας αναφοράς που είχε υποβληθεί για το ζήτημα. Παρόντες ήταν μέλη της Διοίκησης, διοικητικοί υπάλληλοι, ενώ στο χώρο έσπευσαν εκπρόσωποι κομμάτων, μουσικών συλλόγων, πολίτες και ο αντιπερειφερειάρχης 'Αρτας Β. Ψαθάς. Οι σπουδαστές αποφάσισαν να λήξουν την κατάληψη στο Διοικητήριο και βγήκαν από το κτίριο χορεύοντας και παίζοντας μουσική. Μάλιστα ζήτησαν κατά την παράδοση των χώρων να είναι παρόντες ο τεχνικός προϊστάμενος και οι διοικητικοί υπάλληλοι ώστε να διαπιστώσουν ότι οι χώροι δεν είχαν υποστεί ζημιές.

Ωστόσο οι σπουδαστές, συνεχίζουν την κατάληψη στο Τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής.

Σχετικές ειδήσεις

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων