ΕΛΛΑΔΑ

Σε επιφυλακή ο κρατικός μηχανισμός στα Τρίκαλα

Σε επιφυλακή ο κρατικός μηχανισμός στα Τρίκαλα

Μετά τις εξαιρετικές καιρικές συνθήκες που επικρατούν στο Νομό Τρικάλων τις τελευταίες μέρες, που μόνο χειμώνα δεν θυμίζουν, φαίνεται πως θα υπάρξει αλλαγή του καιρικού σκηνικού.

Σύμφωνα με το trikalanews.gr το απόγευμα της Τετάρτης (24/12/2014) δόθηκαν εντολές από την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων στα εκχιονιστικά μηχανήματα να τεθούν σε επιφυλακή το Σαββατοκύριακο, ενώ ζητήθηκε αναφορά για τις ποσότητες διαθέσιμου αλατιού που υπάρχουνε, προκειμένου να εφοδιαστούν τα κέντρα αποχιονισμού του Νομού.

Όλα αυτά συνέβησαν μετά τα πρωινά έγγραφα που στάλθηκαν στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων και τα οποία προβλέπουν αρχής γενομένης από το πρωί του Σαββάτου, χειμωνιάτικο σκηνικό με χιονοπτώσεις στα ορεινά και χιονόνερο έως ασθενής χιονόπτωση στα πεδινά του Νομού.

Απομένει να δούμε αν θα επιβεβαιωθούν οι προαναφερόμενες καιρικές προβλέψεις και κατά πόσο θα είναι έτοιμος ο κρατικός μηχανισμός να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις σε ένα Σαββατοκύριακο που αναμένεται μεγάλο τουριστικό ρεύμα προς το Νομό Τρικάλων λόγω του «Μύλου των Ξωτικών».