ΕΛΛΑΔΑ

Δείτε πόσα ένσημα έχετε

Δείτε πόσα ένσημα έχετε

Πρόσβαση στο ασφαλιστικό του βιογραφικό θα μπορεί να έχει κάθε εργαζόμενος- ασφαλισμένος, από την προσεχή Δευτέρα 29/12 με ένα «κλικ» από τον υπολογιστή του.

Με την εφαρμογή του προγράμματος «Άτλας» θα μπορεί κάθε ασφαλισμένος να μάθει διαδικτυακά πόσα ένσημα έχει, πότε μπορεί να πάρει σύνταξη, ακόμα και το ύψος της σύνταξης, ακόμα και αν έχει διαδοχική ασφάλιση σε πολλά Ταμεία.

Σε πρώτη φάση, θα είναι «διαθέσιμα» τα τελευταία 20 χρόνια, δηλαδή από το 1994 έως και σήμερα για 5,35 εκατομμύρια ασφαλισμένους στη χώρα.
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του υπουργείου Εργασίας, μέχρι το τέλος του 2015 αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το 100% της καταγραφής και για τα έτη πριν το 1994.

Το πληροφοριακό σύστημα «Άτλας» είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα atlas, στο οποίο μπορεί να έχει πρόσβαση κάθε ασφαλισμένος , αφού καταχωρήσει τους κωδικούς taxis και τον αριθμό ΑΜΚΑ.

Οι ασφαλισμένοι μπορούν με αυτόν τον τρόπο να διαπιστώσουν και υπάρχουν λάθη στην καταμέτρηση των ενσήωμων ή στο χρόνο ασφάλισης και να τα διορθώσουν έγκαιρα. Ο Ενιαίος Ατομικός Λογαριασμός Ασφάλισης προς το παρόν περιλαμβάνει στοιχεία από το ΙΚΑ, τον ΟΑΕΕ, τον ΟΓΑ, το ΕΤΑΑ, ενώ σύντομα αναμένεται να ενταχθούν το ΝΑΤ, οι υπόλοιποι τομείς του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και τα επικουρικά.

Ρoή Ειδήσεων