ΕΛΛΑΔΑ

Νόρμαν Ατλάντικ: Στην Αθήνα ο τελευταίος Έλληνας τραυματίας

Νόρμαν Ατλάντικ: Στην Αθήνα ο τελευταίος Έλληνας τραυματίας

Αεροπορικώς στην Αθήνα, μέσω Ρώμης, φτάνει ο Πέτρος Λιανός, ο τραυματίας της ναυτικής τραγωδίας του Νοrman Atlantic που βρισκόταν ακόμη σε νοσοκομείο της Απουλίας.

Στο μεταξύ, οι πυροσβέστες ανέβηκαν και πάλι σήμερα στο πλοίο, στο αμπάρι του οποίου συνεχίζουν να εντοπίζονται εστίες πυρκαγιάς και σύμφωνα με τον δημοσιογραφικό όμιλο Μπερλουσκόνι για την ολική κατάσβεση μπορεί να χρειασθούν ακόμη και εβδομάδες.

Αύριο, το πλοίο πιθανόν να μετακινηθεί λίγο πιο κοντά στην αποβάθρα, για να μπορέσει να αγκυροβολήσει με μεγαλύτερη σταθερότητα.
Οι ιταλικές αρχές επαναλαμβάνουν ότι η μεταφορά του Norman Atlantic στο Μπάρι θα αποφασιστεί μόνον αν κριθεί ότι πληρούνται οι σχετικές προϋποθέσεις ασφαλείας.

Εξάλλου, η νεκροψία επί των σορών των εννέα θυμάτων της πυρκαγιάς, οι οποίες έχουν μεταφερθεί στο Μπάρι, αναβλήθηκε για την επόμενη Δευτέρα, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι επιβεβλημένες επαφές της ιταλικής δικαιοσύνης με σειρά ξένων πρεσβειών.

Τέλος, η ιταλική ένωση καταναλωτών Codacons αποφάσισε να πάρει μέρος στη δίκη του Norman Atlantic, όταν αυτή οριστεί, «για να εκπροσωπήσει τα συμφέροντα και το δίκιο των επιβατών».

Σχετικές ειδήσεις

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr