ΕΛΛΑΔΑ

Τα δύο πρόσωπα «κλειδιά» στην υπόθεση Ξηρού

Τα δύο πρόσωπα «κλειδιά» στην υπόθεση Ξηρού

Σε δυο πρόσωπα εστιάζεται η έρευνα των αρχών για την υπόθεση του Χριστόδουλου Ξηρού- Και νέο σπίτι,αυτή τη φορά στο Αίγιο,ερευνά η Αντιτρομοκρατική.

Το βασικό πρόσωπο είναι η γυναίκα- συνεργός του Ξηρού, η οποία ονομάζεται Αγγελική και είναι αυτή που τον «έκρυβε».

Ήδη, η Αντιτρομοκρατική, ψάχνει στοιχεία για την Αγγελική, σε σπίτι στο Αίγιο, απ' όπου η νεαρή κοπέλα κατάγεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αντιτρομοκρατική ψάχνει το σπίτι, για να εντοπίσει στοιχεία για την 22χρονη φοιτήτρια, η οποία αποτελεί κεντρικό πρόσωπο στη ζωή του Χριστόδουλου Ξηρού.

Με βάση τις ίδιες πηγές, μελετάται και το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας των φυλακών του Κορυδαλλού, όπου η Αγγελική έχει εντοπιστεί να επισκέπτεται ηγετικό στέλεχος των «Πυρήνων της Φωτιάς». Μάλιστα, ερωτηματικά προκαλεί το γεγονός ότι δεν υπάρχει συγγενική σχέση μεταξύ τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα είναι 22 ετών, φοιτήτρια στην Κομοτηνή και, όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές εικάζεται ότι έχει επαφές με τους «Πυρήνες της Φωτιάς». Όπως φαίνεται, άτομο από τη συγκεκριμένη οργάνωση την έφερε σε επαφή με τον Ξηρό. Η γυναίκα φέρεται πως με πλαστή ταυτότητα είχε νοικιάσει και το σπίτι στο Λουτράκι, στο οποίο γίνεται εξονυχιστική έρευνα από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Η ταυτότητα φέρει στοιχεία υπαρκτού ατόμου, μιας γυναίκας που ζει στην Εύβοια και δεν έχει σχέση με τον Ξηρό

tautothta-paraxaragmenh

Αναζητείται ο «Θεοχάρης Χρυσάκης»

Το δεύτερο πρόσωπο, που ψάχνει η Αντιτρομοκρατική είναι ο άνδρας που νοίκιασε το σπίτι στην Ανάβυσσο, ο οποίος, παρουσιάστηκε στον ιδιοκτήτη με στολή υπαξιωματικού του Λιμενικού και συστήθηκε ως «Θεοχάρης Χρυσάκης».

Ο άνδρας, σύμφωνα με τις καταθέσεις, είναι περίπου 30 ετών, μελαχρινός, με τατουάζ σε χέρι και πόδι, νοίκιασε με πλαστή ταυτότητα το σπίτι και απέφυγε να κάνει μισθωτήριο.

Σύστησε δε τον Ξηρό στο ιδιοκτήτη, ως «κύριο Νίκο», ο οποίος θα φρόντιζε το σπίτι και τον κήπο.

«Χτενίζουν» το σπίτι στο Λουτράκι

Οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας εντόπισαν λίγο μετά τις 15:00 το μεσημέρι της Δευτέρας στο Λουτράκι και συγκεκριμένα στην περιοχή Περαχώρα, στο κρησφύγετο της συνεργού του Χριστόδουλου Ξηρού. Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα είχε νοικιάσει το συγκεκριμένο διαμέρισμα με ψευδή στοιχεία.

Άνδρες της Αντιτρομοκρατικής ερευνούσαν σπιθαμή προς σπιθαμή το σπίτι, όλο το απόγευμα (05/01/2015).

Υπενθυμίζεται ότι στην πρώτη έρευνα στο Λουτράκι, είχε βρεθεί ένα κλεμμένο μαύρο τζιπ, και μέσα τάπερ, από τα οποία εξείχαν καλώδια, σακιά με νιτρική αμμωνία και μια ζυγαριά.

loutraki-krysfigeto

Εργαστήριο κατασκευής βομβών

Έξω από το κρησφύγετο βρέθηκε ένα κλεμμένο μαύρο τζιπ, ενώ παράλληλα μέσα στο σπίτι εντοπίστηκαν σακιά με νιτρική αμμωνία και μια ζυγαριά, όπως είχε μεταδώσει αποκλειστικά το News
Πριν την Αντιτρομοκρατική, στο σπίτι μπήκαν άνδρες του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών στην περίπτωση που κάποια σημεία του είχαν παγιδευτεί.

Καθαρά τα καλάσνικοφ που βρέθηκαν στη γιάφκα

Στο «στόχαστρο» της Αντιτρομοκρατικής έχουν μπει ακόμη τρεις αντιεξουσιαστές, ενώ γίνεται έρευνα στα δύο κινητά τηλέφωνα αλλά και στις τηλεκάρτες που βρέθηκαν στη γιάφκα.

Τα καλάσνικοφ, όπως ανέφερε πρώτο το Newsbomb, δεν είχαν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν.
Το μεγάλο «στοίχημα» της αστυνομίας πλέον, είναι να μπορέσει να αποκαλύψει ακόμα περισσότερες λεπτομέρειες για το σχέδιο ανατίναξης των φυλακών Κορυδαλλού, αφού στην Ανάβυσσο εκτός από τα καλάσνικοφ βρέθηκαν και εκρηκτικές ύλες αλλά και ρουκετοβόλο τύπου RPG.
«Σχέδιο Γοργοπόταμος» η ονομασία της επίθεσης που ετοίμαζε ο Ξηρός
Σύμφωνα με πληροφορίες, η επίθεση στις φυλακές Κορυδαλλού που ετοίμαζε ο Ξηρός και η ομάδα του έφερε την κωδική ονομασία «σχέδιο Γοργοπόταμος». Σύμφωνα με αυτό, ο Χριστόδουλος Ξηρός την Κυριακή 4 Ιανουαρίου, αφού βέβαια είχε πάει καλά η πρόβα της επίθεσης την προηγούμενη ημέρα, σχεδίαζε μαζί με τουλάχιστον έξι συνεργούς του, ένα από τα πιο αιματηρά τρομοκρατικά χτυπήματα που έχουν γίνει ποτέ στη χώρα μας.
Ήταν αποφασισμένος λένε οι αστυνομικοί, ακόμη και να σκοτώσει αστυνομικούς και σωφρονιστικούς υπαλλήλους προκειμένου να απελευθερώσει από τον Κορυδαλλό τα προφυλακισμένα μέλη των «Πυρήνων της Φωτιάς». Σύμφωνα με τα σχεδιαγράμματα και τις σημειώσεις που βρέθηκαν μαζί με το οπλοστάσιο στο σπίτι - γιάφκα στην Ανάβυσσο, ο δολοφόνος της «17 Νοέμβρη» και ασύλληπτοι «Πυρήνες» θα πάρκαραν ένα κλεμμένο φορτηγάκι - παγιδευμένο με βόμβα «μαμούθ» έξω από την πρώτη πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού. Στο φορτηγάκι θα είχαν βάλει 100 κιλά εκρηκτικής ύλης, πιθανόν ANFO, αλλά και σακιά με άμμο για να κατευθύνουν το ωστικό κύμα προς τον μαντρότοιχο των φυλακών. Για το σχέδιο απόδρασης ήταν ενήμεροι οι κρατούμενοι κι έτσι από την έκρηξη μεγάλης ισχύος θα γκρεμιζόταν ο μαντρότοιχος των φυλακών και οι «Πυρήνες» θα έτρεχαν να αποδράσουν. Συνεργοί του Ξηρού θα τους περίμεναν σε δύο βαν, στο ένα θα έμπαιναν οι δραπέτες και στο άλλο θα βρισκόταν ο τρομοκράτης της «17 Νοέμβρη» με πέντε συνεργούς του. Μόλις, οι αστυνομικοί και η εξωτερική φρουρά θα κυνηγούσε τους δραπέτες, ο Ξηρός και οι υπόλοιποι από την ομάδα υποστήριξης θα έβγαιναν έξω και θα τους έριχναν εν ψυχρώ με ρουκετοβόλο αλλά και καλάσνικοφ.

Βρέθηκε Laptop στη γιάφκα

Την ίδια στιγμή νέα ευρήματα έρχονται στο φως κατά τη διάρκεια της αστυνομικής έρευνας στη γιάφκα του Ξηρού, στην Ανάβυσσο. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί βρήκαν ένα Laptop, το οποίο αναμένεται να σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια.


Κρίθηκε προφυλακιστέος
Με ομοφωνία ανακριτή και εισαγγελέα ο Χριστόδουλος Ξηρός κρίθηκε προφυλακιστέος. Όπως δήλωσε ο συνήγορός του, Φραγκίσκος Ραγκούσης, «δεν αναλαμβάνει, ούτε υιοθετεί τα σενάρια της αστυνομίας για χτύπημα στις φυλακές Κορυδαλλού. Η δικογραφία είναι ελλιπέστατη. Δεν στηρίζεται πουθενά.Ίσως τις επόμενες ημέρες μας καλέσουν για συμπληρωματική δίωξη», δήλωσε ο κ. Ραγκούσης.
Την ίδια στιγμή ο Χριστόδουλος Ξηρός, χαρακτηρίζει σενάρια της αστυνομίας τα περί σχεδιασμού χτυπήματος στον Κορυδαλλό.

Διαβάστε όλες τις εξελίξεις σχετικά με το θέμα εδώ


Ακολουθήστε μας στη σελίδα μας στο Τwitter @newsbombgr
Κάντε like και ακολουθήστε μας στο facebook.com/newsbombgr

Σχετικές ειδήσεις