ΕΛΛΑΔΑ

Πρότυπος στάβλος στο κέντρο της Θεσσαλονίκης στην 9η Zootechnia

Πρότυπος στάβλος στο κέντρο της Θεσσαλονίκης στην 9η Zootechnia

Στις 31 Ιανουαρίου στο πλαίσιο της «Zootechnia 2015» θα πραγματοποιηθεί ημερίδα

Πρότυπο φιλοπεριβαλλοντικό στάβλο έκτασης 200 τ.μ. στήνει το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), στο κέντρο της πόλης στο πλαίσιο της 9ης Διεθνούς Έκθεσης για την Πτηνοτροφία και την Κτηνοτροφία «Zootechnia 2015», που διοργανώνει η Helexpo από 29 Ιανουαρίου έως και 1 Φεβρουαρίου.

Όσοι επισκεφθούν τον πρότυπο αυτό στάβλο (στις εγκαταστάσεις της Helexpo), θα έχουν τη δυνατότητα να δουν, σε πραγματικές συνθήκες στάβλου, την εκτροφή γιδιών και γαϊδουριών και να συζητήσουν με τους ειδικούς για θέματα που σχετίζονται με το ζωικό υλικό, τις εγκαταστάσεις και τον εξοπλισμό που χρειάζονται αντίστοιχες εκτροφές.

Επιπλέον, στο στάβλο αυτό, θα αρμέγονται, καθημερινά, τα γίδια και τα γαϊδουράκια, ενώ θα υπάρχει και ένα μικρό τυροκομείο συμπληρώνοντας σε μικρή κλίμακα την εικόνα μιας καθετοποιημένης εκτροφής.

Στις 31 Ιανουαρίου στο πλαίσιο της «Zootechnia 2015» θα πραγματοποιηθεί ημερίδα στη διάρκεια της οποίας θα τεθούν επί τάπητος ο ρόλος των γιδιών και των γαϊδουριών στην ενίσχυση, την ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα της κτηνοτροφίας, καθώς και η ενσωμάτωση καινοτόμων ιδεών στους δύο αυτούς κλάδους της ζωικής παραγωγής της Ελλάδας. Τίτλος της επιστημονικής ημερίδας είναι: «Εστιάζουμε στην ελληνική αιγοτροφία – αναδεικνύουμε την ονοτροφία».

Η ημερίδα, πραγματοποιείται σε μία περίοδο που, όπως υποστηρίζουν οι διοργανωτές, «αναβιώνει το ενδιαφέρον για την αιγοτροφία, ενώ ένας σημαντικός αριθμός εκτροφών με γαϊδούρια έχει εδραιωθεί σε διάφορες περιοχές της χώρας. Η παραγωγή γαϊδουρινού γάλακτος και η μεταποίησή του από εγχώριες επιχειρήσεις για παραγωγή προϊόντων είναι γεγονός».

Διαβάστε επίσης:

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ροδακινοπαραγωγών στον κόμβο της Κουλούρας

Τσίπρας: Στις 26 Γενάρη θα είμαστε με το κεφάλι ψηλά

ΣΥΡΙΖΑ: Οι αγρότες ξέρουν τους νεκροθάφτες του εισοδήματοςΣΥΡΙΖΑ: Οι αγρότες ξέρουν τους νεκροθάφτες του εισοδήματοςΣΥΡΙΖΑ: Οι αγρότες ξέρουν τους νεκροθάφτες του εισοδήματος

Σχετικές ειδήσεις