ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες

Καιρός: Προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες

Τα 8 και 9 μποφόρ που πνέουν τοπικά στο Αιγαίο έχουν σαν αποτέλεσμα τη μερική απαγόρευση απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου.

Αναλυτικότερα, λόγω των θυελλωδών ανέμων, από τον Πειραιά εκτελούνται τα δρομολόγια μόνο μέχρι την Αίγινα και μόνο με πλοία κλειστού τύπου. Δεν εκτελούνται τα δρομολόγια για Κυκλάδες, νησιά ανατολικού και βορειοανατολικού Αιγαίου και την Κρήτη.

Η πορθμειακή γραμμή Πέραμα – Σαλαμίνα παραμένει ανοιχτή.

Από τη Ραφήνα, δεν θα πραγματοποιηθεί το δρομολόγιο των 17.30 του πλοίου «Θεολόγος» για Άνδρο – Τήνο – Μύκονο.Από το Λαύριο δεν θα αναχωρήσει κανένα πλοίο.

Παράλληλα, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, το προγραμματισμένο για τις 17.00 δρομολόγιο της Minoan Lines με το πλοίο Cruise Europa στη γραμμή Πάτρα – Ηγουμενίτσα – Ανκόνα, θα πραγματοποιηθεί στις 19.30 και δεν θα προσεγγίσει το λιμάνι της Ηγουμενίτσας λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν από τον Πειραιά, καλό θα είναι να επικοινωνούν με τα κατά τόπους τουριστικά πρακτορεία, όπως αναφέρει το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά.

Σχετικές ειδήσεις