ΕΛΛΑΔΑ

Απόφαση για προσωρινό πάγωμα των απολύσεων στο μετρό Θεσσαλονίκης

Απόφαση για προσωρινό πάγωμα των απολύσεων στο μετρό Θεσσαλονίκης

Με παρέμβαση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, δόθηκε η προβλεπόμενη από το νόμο εικοσαήμερη παράταση της διαδικασίας διαβούλευσης για τις ομαδικές απολύσεις.

Οι εργαζόμενοι –οι οποίοι σήμερα (30/01/2015) είχαν στάση εργασίας και είχαν συγκεντρωθεί έξω από τα γραφεία της κοινοπραξίας- εξέφρασαν την «ικανοποίησή» τους για την «άμεση ανταπόκριση» της κυβέρνησης και του υπουργείου Εργασίας ενώ διευκρίνισαν ότι το επόμενο διάστημα θα επιδιώξουν επαφές με τα υπουργεία Υποδομών και Εργασίας και με τους εμπλεκόμενους φορείς προκειμένου να βρεθεί λύση για να αποφευχθούν οι απολύσεις και να προχωρήσει το έργο.

«Μας ενημέρωσαν από την εταιρία ότι γίνεται σεβαστή η απόφαση του υπουργείου και προς το παρόν δε θα γίνουν απολύσεις» δήλωσε ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο μετρό Χάρης Κυπριανίδης, στο Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στον κατασκευαστικό τομέα του μετρό Στράτος Στέτσικας, πρόσθεσε ότι «πρέπει να σταματήσουν οι απολύσεις και να βρεθεί λύση για να συνεχιστεί απρόσκοπτα το έργο».

Παράλληλα, η γραμματεία του ΠΑΜΕ Θεσσαλονίκης, με ανακοίνωσή της καλεί τους εργαζόμενους στο μετρό «να μην αναγνωρίσουν και να μη δεχθούν καμία απόλυση» και να απαιτήσουν να ολοκληρωθεί το έργο «χωρίς επιβάρυνση του προϋπολογισμού του, με πλήρη δικαιώματα των εργαζόμενων με ευθύνη του κράτους».

Σχετικές ειδήσεις