ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία: Ζημιές σε 22 σπίτια στην ορεινή Ναυπακτία

Κακοκαιρία: Ζημιές σε 22 σπίτια στην ορεινή Ναυπακτία

Οι κατολισθήσεις έχουν προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στα σπίτια, τα οποία βρίσκονται στην κοινότητα Κλεπά.

Σύμφωνα με την αστυνομία, 10 σπίτια έχουν υποστεί σοβαρές ρωγμές και άλλα 10 αιωρούνται, λόγω της καθίζησης. Επίσης, δύο ακόμη σπίτια έχουν υποστεί καθίζηση, όπως και ο κεντρικός δρόμος της κοινότητας.

Στο οδικό δίκτυο, επίσης λόγω των κατολισθήσεων, έχουν αποκλεισθεί τα δημοτικά διαμερίσματα Περδικόβρυση και Λιβαδάκι. Παράλληλα,η πρόσβαση στα δημοτικά διαμερίσματα Λιμνίτσας και Τερψιθέας, πραγματοποιείται μόνο από το οδικό δίκτυο της Μακριάς Ράχης.

Με δυσχέρεια διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων από Θέρμο προς Χαλίκι, Αργυρό Πηγάδι, Κόνισκα και Αμπρακιά, ενώ έχει διακοπεί η κυκλοφορία από Θέρμο προς Πλάτανο, μέσω Σκλήμνας.

Στο μεταξύ, λόγω του αυξημένου όγκου νερού στην κοίτη του ποταμού Αχελώου, έχει διακοπεί η κίνηση των οχημάτων στις γέφυρες Αυλακίου και Τέμπλας, ενώ η κυκλοφορία διεξάγεται μόνο από τη γέφυρα της Τατάρνας.

Προβλήματα έχουν προκληθεί και λόγω της χιονόπτωσης στην ορεινή Ναυπακτία, αφού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες στο οδικό δίκτυο από Ελατού προς Άνω Χώρα και από Κρυονέρια προς Άνω Χώρα.

πίσης, αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται και στο ορεινό οδικό δίκτυο της Αχαΐας, δηλαδή από Καλάβρυτα προς Κλειτορία, μέσω Λουσών και Πριόλιθου, στην επαρχιακή οδό Κλειτορίας - Αορανίας - Ψωφίδας, μέσω Αυχαίνα Πριολίθου και στην επαρχιακή οδό Κλειτορίας - Γκούρας, μέσω Λυκούριας.