Προσπάθειες να αποτραπούν τα πλημμυρικά φαινόμενα σε Σουφλί και Λαγυνά

Newsroom Newsroom

Προσπάθειες να αποτραπούν τα πλημμυρικά φαινόμενα σε Σουφλί και Λαγυνά

Σε δυο περιοχές, κεντρικά του ποταμού Έβρου, στο Σουφλί και τα Λαγυνά, επικεντρώνονται πλέον όλες οι προσπάθειες των τοπικών αρχών και των τεχνικών συνεργείων της Περιφέρειας ΑΜΘ, ώστε να αντιμετωπιστούν τα πλημμυρικά φαινόμενα, που έχουν παρουσιαστεί κατά τις απογευματινές ώρες.

Στο Σουφλί, από την αύξηση της στάθμης του νερού, έχει πλημμυρίσει το γήπεδο, που βρίσκεται στις παρυφές της πόλης, ενώ όλες οι προσπάθειες επικεντρώνονται πλέον στην αποτροπή της επέκτασης ανάλογων πλημμυρικών φαινομένων εντός κατοικημένων περιοχών της πόλης.

Στα Λαγυνά, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας γίνονταν συντονισμένες προσπάθειες για την ενίσχυση των αναχωμάτων στα οποία είχαν παρουσιαστεί μικρά ρήγματα. Η προσπάθειες ενίσχυσης των αναχωμάτων, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, θα συνεχιστούν όλο το βράδυ της Πέμπτης (5/2/2015).

Την ίδια ώρα άρχισε να εκτονώνεται η κατάσταση στον βόρειο Έβρο, καθώς σταδιακά πέφτει η στάθμη των νερών του ποταμού. Ήδη, έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία, στο τμήμα της Εθνικής Οδού Ορεστιάδας - Ορμενίου, που οδηγεί στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα. Κλειστό όμως συνεχίζει να παραμένει το τελωνείο στις Καστανιές.

Αυτή την ώρα η παροχή του νερού στην κοίτη του ποταμού Έβρου, στο κεντρικό και το νότιο τμήμα του, είναι 2.575 κυβικά μέτρα το δευτερόλεπτο, ενώ στο σταθμό μέτρησης στο Πέταλο, η στάθμη του νερού έχει φτάσει τα επτά μέτρα και πενήντα εκατοστά, με όριο συναγερμού τα έξι μέτρα.

Το πρωί της Παρασκευής (5/2), θα επισκεφθεί την περιοχή ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, προκειμένου να δει από κοντά τις πληγείσες περιοχές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved