ΕΛΛΑΔΑ

Έπεσαν οι πρώτες νιφάδες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Έπεσαν οι πρώτες νιφάδες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Τσουχτερό κρύο και χιονοπτώσεις επικρατούν στη Βόρεια Ελλάδα, όπου τις τελευταίες ώρες άλλαξε άρδην το σκηνικό του καιρού.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες χιονίζει σε περιοχές γύρω από τη Θεσσαλονίκη (Άγιος Αθανάσιος, Χορτιάτης, Λαγκαδάς κ.ά.), ενώ οι πρώτες νιφάδες χιονιού έκαναν την εμφάνισή τους, πριν από λίγο, και στο κέντρο της πόλης.

Η θερμοκρασία έπεσε κατακόρυφα σε όλους τους νομούς της Μακεδονίας, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι στη Δυτική Μακεδονία, όπου λόγω της χιονόπτωσης έμειναν αρκετά σχολεία κλειστά, θα επικρατήσουν συνθήκες παγετού καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Χιονοπτώσεις σημειώνονται από τις πρώτες πρωινές ώρες στη Χαλκιδική, όπου η κίνηση στο ορεινό οδικό δίκτυο διεξάγεται με αντιολισθητικές αλυσίδες. Νιφάδες χιονιού πέφτουν σε περιφερειακούς δήμους της Θεσσαλονίκης, αλλά και στο πολεοδομικό συγκρότημα, χωρίς να δημιουργηθούν πάντως προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Στα «λευκά» ντύθηκε η Δυτική Μακεδονία, με τον υδράργυρο να κάνει «βουτιά» τις τελευταίες ώρες. Χιόνια έπεσαν στη Φλώρινα, την Κοζάνη και τα Γρεβενά, ενώ σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία της Δυτικής Μακεδονίας, κλειστά θα παραμείνουν σήμερα σχολεία στους δήμους Φλώρινας, Πρεσπών και Βοΐου Κοζάνης, όπως επίσης στη δημοτική ενότητα Ελλησπόντου Κοζάνης. Με μία ώρα καθυστέρηση ξεκίνησε δε, το μάθημα σε σχολεία του Αμυνταίου και της Εορδαίας.

Ο υδράργυρος, νωρίτερα το πρωί, στη Φλώρινα έπεσε στους -4 βαθμούς, ενώ στην Πτολεμαΐδα και την Καστοριά «έδειξε» -3 και -2 βαθμούς, αντίστοιχα.

Αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα που κινούνται σε αρκετές περιοχές του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου της Δυτικής Μακεδονίας.

Σχετικές ειδήσεις