ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Προβλήματα από την κακοκαιρία σε Αχαΐα και Αιτωλοακαρνανία

Πάτρα: Προβλήματα από την κακοκαιρία σε Αχαΐα και Αιτωλοακαρνανία

Σοβαρά προβλήματα στο ορεινό οδικό δίκτυο της Αχαΐας και της Αιτωλοακαρνανίας έχουν προκαλέσει οι έντονες χιονοπτώσεις και βροχοπτώσεις των τελευταίων ωρών.

Ειδικότερα, στην Αχαΐα έχει διακοπεί η κυκλοφορία λόγω χιονόπτωσης, στη διαδημοτική οδό από την Περιστέρα της Αιγιάλειας προς το χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων.

Επίσης, με αντιολισθητικές αλυσίδες γίνεται η κυκλοφορία των οχημάτων στους δρόμους Πατρών - Καλαβρύτων, μέσω Χαλανδρίτσας, Καλαβρύτων - Αιγίου, μέσω Πτέρης, Καλαβρύτων - Διακοπτού, μέσω Μεγάλου Σπηλαίου, Καλαβρύτων - Κλειτορίας, μέσω Πριόλιθου και Λουσών, Πτέρης - Καλαβρύτων στη θέση Πυργάκι, Δεμέστιχα - Λεόντιο, μέσω Χαλανδρίτσας και από τα Καλάβρυτα προς το χιονοδρομικό κέντρο.

Στην Αιτωλοακαρνανία, αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα που κινούνται στην εθνική οδό Αγρινίου - Καρπενησίου, από το 35ο έως το 45ο χιλιόμετρο, στην επαρχιακή οδό Καλλιθέας - Προυσού, από την τοπική κοινότητα Λαμπιρίου έως τη θέση Αραποκέφαλα, από την τοπική κοινότητα Σίμου έως τα όρια της δημοτικής ενότητας Πλατάνου και από την τοπική κοινότητα Λιμνίτσας, έως τα όρια της δημοτικής ενότητας Αποδοτίας.

Στο μεταξύ, λόγω κατολισθήσεων σε περιοχές του δήμου Ναυπακτίας, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στις τοπικές κοινότητες Γραμμένη Οξυά, Λεύκα, Μανδρινή και Παλεναίχωρο.

Επίσης, λόγω μεγάλου υδάτινου όγκου στην κοίτη του ποταμού Αχελώου, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στις γέφυρες Αυλακίου και Τέμπλας, με αποτέλεσμα η κίνηση των οχημάτων να γίνεται από τη γέφυρα της Τατάρνας.

Σχετικές ειδήσεις