ΕΛΛΑΔΑ

Συλλαλητήριο και έξω από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ

Συλλαλητήριο και έξω από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ

Συλλαλητήριο έξω από το Ραδιομέγαρο στην Αγία Παρασκευή πραγματοποιούν αυτή την ώρα η ΠΟΣΠΕΡΤ και ο Συντονισμός Ενάντια σε Κλεισίματα και Διαθεσιμότητες.

Στην ανακοίνωση - κάλεσμα αναφέρεται, μεταξύ άλλων:

"Συλλαλητήριο έξω από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγ. Παρασκευή οργανώνουν την Τετάρτη 11 Φλεβάρη στις 5.30μμ η ΠΟΣΠΕΡΤ και ο Συντονισμός ενάντια σε κλεισίματα και διαθεσιμότητες. Για να απαιτήσουμε όλοι μαζί να ξανανοίξει η ΕΡΤ τώρα, σαν ένα πρώτο βήμα στον αγώνα να ξηλωθούν όλες οι μνημονιακές επιθέσεις, για να γυρίσουν όλοι οι απολυμένοι στις δουλειές τους. Οι εκλογές τελείωσαν και η μισητή συγκυβέρνηση Σαμαρά και Βενιζέλου, καταβαραθρώθηκε με παταγώδη τρόπο. Η κατάρρευσή τους και η εκλογική εκτίναξη της αριστεράς μας αφήνουν όλα τα περιθώρια για να επιβάλλουμε ότι όλα όσα παλεύαμε τα τελευταία πέντε χρόνια θα γίνουν πράξη και θα δικαιωθούν οι αγώνες μας.

Να ξαναγυρίσουν όλοι οι απολυμένοι - διαθέσιμοι στις δουλειές τους, να ξανανοίξουν οι δομές και οι υπηρεσίες που έκλεισαν, για να ξανανοίξουν τα κλειστά εργοστάσια αλλά και ακόμη περισσότερα, για να κερδίσουμε μισθούς, συντάξεις, δικαιώματα.

Για να ξηλώσουμε όλους τους μνημονιακούς νόμους και να επαναφέρουμε τις συλλογικές συμβάσεις και τα δημοκρατικά δικαιώματα στους χώρους δουλειάς. Τώρα θα χρειαστεί να ξαναγωνιστούμε για να σιγουρέψουμε ότι όλες οι υποσχέσεις θα γίνουν πράξη, για όλους, χωρίς εξαιρέσεις, χωρίς όρους και προϋποθέσεις και άμεσα.

Δεν ισχύει το "ότι κάναμε κάναμε" και πρέπει να περιμένουμε τους υπουργούς να προχωρήσουν στην υλοποίηση των δεσμεύσεων τους. Γιατί δεν χρωστάμε εμείς οι εργαζόμενοι στην νέα κυβέρνηση και άρα δεν πρέπει να βιαζόμαστε και να έχουμε υπομονή. Αντίθετα η νέα κυβέρνηση μας χρωστάει".

Σχετικές ειδήσεις