ΕΛΛΑΔΑ

Παλλαϊκά συλλαλητήρια σε ολόκληρη τη χώρα (photos&videos)

Παλλαϊκά συλλαλητήρια σε ολόκληρη τη χώρα (photos&videos)

Χιλιάδες κόσμος έχει συγκεντρωθεί στη πλατεία Συντάγματος, προκειμένου να στείλει το δικό τους μήνυμα κατά των δανειστών και της λιτότητας. Συγκεντρώσεις πραγματοποιούνται παράλληλα σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λαμία, Βόλο, Αγρίνιο, Ηράκλειο, Χανιά, Ιωάννινα και άλλες πόλεις.

Με κεντρικό σύνθημα «Δεν εκβιαζόμαστε, ούτε βήμα πίσω στους εκβιασμούς», διοργανώνονται σήμερα (11/2) παλλαϊκά συλλαλητήρια σε ολόκληρη τη χώρα την ώρα που στις Βρυξέλλες συνεδριάζει εκτάκτως το Εurogroup με θέμα την Ελλάδα.

Στην πλατεία Συντάγματος και στην πλατεία μπροστά από το μνημείου του Άγνωστου Στρατιώτη έχουν συγκεντρωθεί χιλιάδες άτομα. Κλειστές είναι και οι οδοί γύρω από την πλατεία.

Οι διαδηλωτές προχώρησαν και στο συμβολικό κάψιμο της σημαίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης έξω από τα γραφεία της ΕΕ στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας.

shmaia

Δείτε LIVE εικόνα από την πλατεία Συντάγματος

Το κάλεσμα έχει γίνει μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου έχει αναρτηθεί και σχετικό κείμενο.

«Οι εκλογές τελείωσαν και προέκυψε μία κυβέρνηση που θέλει να εκπροσωπήσει τις ανάγκες μας κόντρα στα συμφέροντα της ολιγαρχίας στην Ευρώπη. Προσπαθούν να μας εκβιάσουν και να μας φοβίζουν. Να μην τους κάνουμε τη χάρη! Να πάρουμε την σκυτάλη και να σηκώσουμε το γάντι! Ήρθε η ώρα να πάρει και ο λαός την υπόθεση της ανατροπής στις πλάτες του. Να υψώσουμε το ανάστημά μας και να στείλουμε ένα παλλαϊκό μήνυμα ενάντια στη λιτότητα και τα μνημόνια, υπέρ της δημοκρατίας και της προκοπής. Να μη μασήσουμε στους εκβιασμούς της ΤΡΟΙΚΑ και των υποστηρικτών τους στην Ελλάδα, ολιγαρχία, καναλάρχες. Ήρθε η ώρα να φοβηθούν αυτοί και να ακούσουν δυνατά τη φωνή μας. Επιλέγουμε την αξιοπρέπεια και ζητάμε για εμάς και τους λαούς όλης της Ευρώπης μια μεγάλη ανάσα αλλαγής. Καλούμε όλους τους λαούς της Ευρώπης να δείξουν έμπρακτα την υποστήριξή τους στον αγώνα του ελληνικού λαού και της ελληνικής κυβέρνησης για μια Ευρώπη της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης. Θα νικήσουμε!», αναφέρεται στο διασικτυακό κάλεσμα.

newsbomb syntagma10 1

Στο νέο κάλεσμα αυτό οι πολίτες καλούνται να πλημμυρίσουν το Σύνταγμα και τις πλατείες όλης της Ελλάδας, προκειμένου να στείλουν με τον δικό τους τρόπο ένα μήνυμα τερματισμού της λιτότητας την ώρα που ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης, θα παρουσιάζει τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης, «όπως αυτές ανταποκρίνονται στη νωπή εντολή που έλαβε από τον ελληνικό λαό με σκοπό την αμοιβαία επωφελή συμφωνία σε σύντομο χρονικό διάστημα».

suntagma

«Ούτε βήμα πίσω» το μήνυμα που στέλνει η Θεσσαλονίκη

Το τσουχτερό κρύο αψήφησαν και οι Θεσσαλονικείς οι οποίοι πραγματοποιούν συγκέντρωση συμπαράστασης στην ελληνική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του thesstoday.com, περίπου 3.000 είναι ο κόσμος που έχει κατακλύσει το σύμβολο της πόλης.

thessaloniki sygkentrosh

«Όχι στη λεηλασία το τόπου μας, Ελεύθερη Ελλάδα, Ελεύθεροι λαοί» είναι τα συνθήματα στα χείλη των συγκεντρωθέντων που κραδαίνουν πανό τα οποία αναγράφουν «Νόμος το δίκαιο εργαζομένων και λαού - Διαγραφή του χρέους - Ποτέ ξανά μνημόνιο» - «Ούτε βήμα πίσω».

Βροντερό «ΟΧΙ» και από την Πάτρα

Χιλιάδες κόσμου αψήφησαν το πολικό ψύχος και έδωσαν το παρών στην πλατεία Γεωργίου συμμετέχοντας στο διαδικτυακό κάλεσμα υπέρ της κυβέρνησης και κατά των δανειστών.

patra

Η πρωτεύουσα της Δυτικής Ελλάδας αποτελεί ένα από τους σταθμούς στην προσπάθεια να σταλεί μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση μέσω του οποίου θα γίνει σαφές πως δεν περνάνε οι εκβιασμοί και όπως ο ελληνικός λαός δεν θα ανεχτεί άλλο μνημόνιο στέρησης και εξαθλίωσης.

Παράλληλα, συλλογικότητες και φορείς που είχαν πάρει την πρωτοβουλία για την αποψινή συγκέντρωση, εξέφραζαν την ικανοποίησή τους για την συμμετοχή του κόσμου.

Μήνυμα συμπαράστασης στην κυβέρνηση και από τη Λαμία

Την ίδια στιγμή που το Eurogroup συνεδριάζει στις Βρυξέλλες οι πολίτες της Στερεάς στέλνουν και αυτοί το δικό τους μήνυμα ενάντια στην λιτότητα από τη Λαμία.

«Δεν εκβιαζόμαστε- Δεν υποκύπτουμε», «Δεν φοβόμαστε- Δεν κάνουμε πίσω», «Νικάμε!», είναι τα μηνύματα που αναγράφουν τα πανό που κρατούν οι Λαμιώτες, αναφέρει το lamiareport.gr.

lamia4
lamia

Εκατοντάδες Βολιώτες στο συλλαλητήριο με σύνθημα «Ανάσα αξιοπρέπειας»

Εκατοντάδες Βολιωτών έχουν κατακλύσει την παραλία του Βόλου, λαμβάνοντας μέρος στη συγκέντρωση που είχε προγραμματιστεί με αφορμή την έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup.

volos

Ο κόσμος, χωρίς να υπολογίζει το κρύο, έχει συγκεντρωθεί στην παραλία του Βόλου με σύνθημα «Ανάσα αξιοπρέπειας» και έχουν αναρτήσει ένα μεγάλο πανό που αναγράφει «Αντίσταση για την αξιοπρέπεια , όχι σε εκβιασμούς».

«Ανάσα αξιοπρέπειας» παίρνουν οι Αγρινιώτες

Οι πολίτες του Αγρινίου ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα με τίτλο «Ανάσα Αξιοπρέπειας» και αψηφώντας το ψύχος ξεκίνησαν να συγκεντρώνονται στην πλατεία της πόλης στις 18:00 το απόγευμα της Τετάρτης (11/2/2015).

Ο κόσμος στέλνει μήνυμα πως «δεν εκβιαζόμαστε, δεν φοβόμαστε», σύνθημα που αναγράφεται και σε πανό.

agrinio1

Το λόγο στη συγκέντρωση μπορεί να πάρει οποιοσδήποτε το επιθυμεί.

agrinio

Συγκέντρωση υπέρ των θέσεων της ελληνικής κυβέρνησης στην Κρήτη

Συγκέντρωση πραγματοποίησαν και οι πολίτες της Κρήτης παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες σε Χανιά, Ηράκλειο αλλά και σε άλλες περιοχές της Κρήτης με αφορμή την έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup με θέμα την Ελλάδα.

Η συγκέντρωση στο Ηράκλειο γίνεται κάτω από άσχημες καιρικές συνθήκες λόγω του ψύχους και της βροχής που όμως δεν εμπόδισε τους Ηρακλειώτες να πάρουν μέρος μαζικά και δυναμικά στο συλλαλητήριο.

«Επιλέγουμε την αξιοπρέπεια και ζητάμε για εμάς και τους λαούς όλης της Ευρώπης μια μεγάλη ανάσα αλλαγής. Καλούμε όλους τους λαούς της Ευρώπης να δείξουν έμπρακτα την υποστήριξή τους στον αγώνα του ελληνικού λαού και της ελληνικής κυβέρνησης για μια Ευρώπη της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης. Θα νικήσουμε», αναφέρεται μεταξύ άλλων στη σχετική πρόσκληση την οποία είχαν απευθύνει οι οργανωτές.

xania

Στα Χανιά με κεντρικό σύνθημα «Ανάσα αξιοπρέπειας όχι στη λιτότητα», διαδήλωσαν εκατοντάδες πολίτες.

Παρά το κρύο που επικρατούσε πολίτες κάθε ηλικίας δήλωσαν με την παρουσία τους τη στήριξή τους στις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης για τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές.

Στην εκδήλωση με πανό και μικροφωνική συμμετείχαν και οι εργαζόμενοι της ΕΡΑ Χανίων διεκδικώντας την επαναλειτουργία της ΕΡΤ.

Ιωάννινα: «Βούλιαξε» η πλατεία από τους διαδηλωτές

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη συγκέντρωση στο κέντρο των Ιωαννίνων, ενάντια στις πιέσεις της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ.

ioannina1

Οι πολίτες των Ιωαννίνων «βούλιαξαν» την κεντρική πλατεία της πόλης ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα για συμπαράσταση στην κυβέρνηση και κατά των δανειστών. Ο χώρος έξω από την Περιφέρεια Ηπείρου, έχει ήδη γεμίσει από κόσμο από νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης (11/2), παρά το τσουχτερό κρύο.

Βγήκαν στις πλατείες οι πολίτες σε Κόρινθο, Τρίπολη και Καλαμάτα

Εκατοντάδες πολίτες, με πρόσκληση μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα, συγκεντρώθηκαν στις 18.00 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία της Τρίπολης, στα Περιβολάκια της Κορίνθου, στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας, αλλά και στις υπόλοιπες πόλεις-πρωτεύουσες των νομών της Πελοποννήσου, δηλώνοντας εμπράκτως τη στήριξή τους στην κυβέρνηση.

Με σύνθημα «Δεν εκβιαζόμαστε. Δεν φοβόμαστε», άτομα κάθε ηλικίας αψήφησαν το τσουχτερό κρύο- το θερμόμετρο έδειχνε μείον 2 βαθμούς στο κέντρο της Τρίπολης- και συμμετείχαν στη συγκέντρωση υποστήριξης των προσπαθειών της κυβέρνησης για το τέλος της σκληρής λιτότητας και τη διάσωση της χώρας.

Παρόμοιες συγκεντρώσεις έχουν προγραμματιστεί σε Καστοριά, Κάλυμνο, Λέσβο και Καβάλα.

Πηγή φωτογραφιών: magnesianews.gr, lamiareport.gr, patrastimes.gr, eurokinissi, agrinionews.gr, epirus.blogspot.gr
Πηγή βίντεο: thesstoday.gr, patrastimes.gr, agrinionews.gr

Σχετικές ειδήσεις