ΕΛΛΑΔΑ

Τρίπολη: Συγκέντρωση έξω από τη χωματερή στο Λεβίδι

Τρίπολη: Συγκέντρωση έξω από τη χωματερή στο Λεβίδι

Με τα σκουπίδια να έχουν «πνίξει» την Τρίπολη καθώς εδώ και ένα μήνα δεν γίνεται αποκομιδή, στην περιοχή επικρατεί αναβρασμός μετά την απόφαση του δημάρχου τα απορρίμματα να μεταφερθούν στο Λεβίδι.

Οι κάτοικοι του χωριού έχουν κλειδώσει την παλιά χωματερή της περιοχής και βρίσκονται εκεί νύχτα μέρα, προκειμένου να αποτρέψουν την απόθεση σκουπιδιών της Τρίπολης.

Την Παρασκευή (13/02/2015) το πρωί μαθητές των σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Λεβιδίου έκαναν αποχή και πραγματοποίησαν πορεία κρατώντας πανό στο κέντρο του χωριού ενώ στη συνέχεια συγκεντρώθηκαν έξω από τη χωματερή.

Μάλιστα, έπειτα από πληροφορία ότι απορριμματοφόρα του δήμου θα φτάσουν στη χωματερή, στο Λεβίδι, άρχισαν να χτυπούν οι καμπάνες καλώντας τους κατοίκους να μεταβούν στην είσοδο του ΧΑΔΑ, όπου πλέον έχει συγκεντρωθεί πολύς κόσμος και από τη γύρω περιοχή.

Νωρίτερα, σε συνέντευξή του στο δημοτικό ραδιόφωνο Τρίπολης, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης, υπογράμμισε ότι δεν έχει αρμοδιότητα παρέμβασης για να υποδείξει χώρο υποδοχής των σκουπιδιών.

Ο υπουργός κάλεσε τους πολίτες να δώσουν έμφαση στον διαχωρισμό των απορριμμάτων και να κάνουν ουσιαστική ανακύκλωση, για να μειωθεί ο όγκος των σκουπιδιών, ενώ τόνισε πως θα αναλάβει πρωτοβουλία, να μιλήσει εκ νέου με τον δήμαρχο της Τρίπολης κι εφόσον συμφωνηθεί, να επισκεφθεί άμεσα την πόλη και να προεδρεύσει σύσκεψης με τη συμμετοχή της περιφερειακής Αρχής και δημάρχων της Πελοποννήσου, προκειμένου να υπάρξει εκτόνωση της κατάστασης.

Σχετικές ειδήσεις