ΕΛΛΑΔΑ

Αμφιλοχία: Υποχώρησε τμήμα του δρόμου Κεχρινιά – Λεπενού

Αμφιλοχία: Υποχώρησε τμήμα του δρόμου Κεχρινιά – Λεπενού

Ανησυχία επικρατεί στους οδηγούς που κινούνται στο δρόμο από την Λεπενού για την Κεχρινιά.

Ο εν λόγω δρόμος, αν και είναι σε εξέλιξη η κατασκευή του, ήδη έχει υποχωρήσει σε δύο σημεία, την στιγμή μάλιστα που έχει δοθεί στην κυκλοφορία προ δύο – τριών ετών, σύμφωνα πάντα με τον καταγγέλλοντα.

Συγκεκριμένα, πριν ενάμισι χρόνο είχε υποχωρήσει πλήρως ένα τμήμα του δρόμου και προ λίγων ημερών, σε απόσταση μερικών μέτρων, υποχώρησε και άλλο τμήμα του.

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του δήμου Αμφιλοχίας κ. Αλπό, ο δρόμος δεν έχει παραδοθεί ακόμη και αντιμετωπίζει προβλήματα τεχνικής φύσεως, που προήλθαν από πιθανή αβλεψία του εργολάβου.

Τα έξοδα της αποκατάστασης των προβλημάτων που οφείλονται στον εργολάβο, θα αναλάβει εξ ολοκλήρου ο ίδιος ο εργολάβος, ενώ υπάρχουν και προβλήματα που προέκυψαν εξαιτίας κατολισθήσεων ή άλλων ακραίων καιρικών φαινομένων.

Άμεσα ο δήμος Αμφιλοχίας, σύμφωνα με τον κ. Αλπό, θα πάρει μέτρα ασφαλείας για την διέλευση των οχημάτων (σήμανση κ.λ.π.), ενώ ήδη έχει κινήσει τις κατάλληλες διαδικασίες και προς τον εργολάβο, οι οποίες είναι σε τυπικό επίπεδο, αφού ο ίδιος έχει δεσμευτεί ότι θα αναλάβει τα έξοδα αποκατάστασης στο μερίδιο της ευθύνης που του αντιστοιχεί. Ταυτόχρονα, έχουν ξεκινήσεις και οι διαδικασίες για την έναρξη γεωλογικής μελέτης, η οποία είναι απαραίτητη, αφού στην περιοχή υπάρχει έντονο γεωλογικό πρόβλημα. Η διενέργεια γεωλογικής μελέτης που θα κάνει ο ίδιος ο δήμος, έχει ήδη εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Σύμφωνα όμως με τον κ. Αλπό, προέχει η άμεση αποκατάσταση του δρόμου και σε δεύτερη φάση, επίσης σύντομη, να γίνει η μελέτη και η οριστική αποκατάσταση του προβλήματος στον εν λόγω δρόμο.

Πηγή: agriniotimes.gr

Σχετικές ειδήσεις