ΕΛΛΑΔΑ

Καταγγελία επίθεσης σε μετανάστες από χρυσαυγίτες

Καταγγελία επίθεσης σε μετανάστες από χρυσαυγίτες

Άγρια επίθεση από Χρυσαυγίτες καταγγέλλουν ότι δέχτηκαν δύο μετανάστες, στην περιοχή της Ομόνοιας, το περασμένο Σάββατο (14/2/2015).

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ (Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τον Φασισμό), το Σάββατο 14 Φλεβάρη στις 19:30 στην οδό Σωκράτους 73, ένας υπήκοος Πακιστάν 21 ετών, εργαζόμενος σε κατάστημα ήρθε αντιμέτωπος με μια ομάδα τριών Χρυσαυγιτών.

Ήρθαν έξω από την είσοδο του καταστήματος του και άρχισαν να του φωνάζουν: «Θέλεις να σε χτυπήσουμε;». Εκείνος τους απάντησε: «Γιατί θέλετε να με χτυπήσετε; Τι σας έκανα;». Του είπαν «είμαστε Χρυσή Αυγή» και τότε τον έπιασαν και τον τράβηξαν στη μέση του δρόμου και άρχισαν να τον χτυπάνε... Οι δράστες είχαν σιδηρογροθιά και τον τραυμάτισαν στο μέτωπο και το κεφάλι.

Μετά από λίγη ώρα έπιασαν ένα δεύτερο μετανάστη, ηλικίας 28 ετών. Φώναζαν «όλοι οι Πακιστανοί θα φύγετε από δω». Αμέσως τον περικύκλωσαν. Ο ένας τον χτύπησε δυνατά στο μάτι με την σιδηρογροθιά, ο δεύτερος στο κεφάλι και ο τρίτος τον έσπρωξε για να πέσει κάτω.

Από το σημείο περνούσαν δύο αστυνομικοί στους οποίους ο 28χρονος ανέφερε το περιστατικό και ζήτησε τη σύλληψη των δραστών. Οι αστυνομικοί του είπαν να καταγγείλει το περιστατικό στο αστυνομικό τμήμα και στη συνέχεια αποχώρησαν.

Μετά από λίγη ώρα αστυνομικοί με μηχανές έφτασαν στο σημείο και συνέλαβαν τους δύο από τους τρεις δράστες. Στην συνέχεια τους πήγαν μαζί με τους μετανάστες στο Α.Τ. Ομονοίας. Ο ένας εκ των συλληφθέντων φώναζε στους αστυνομικούς «Είμαστε Έλληνες, είμαστε Χρυσή Αυγή. Γιατί μας πιάνετε;».

Όση ώρα βρίσκονταν στο τμήμα, οι δράστες συνέχισαν να φωνάζουν διεκδικώντας πλήρη ευθύνη για την επίθεση τους. «Καλά κάναμε και χτυπήσαμε τους Πακιστανούς. Έτσι θα τους διώξουμε», ενώ απείλησαν τους μετανάστες λέγοντας ότι «όταν βγούμε έξω θα σας δείξουμε».

Οι μετανάστες κατέθεσαν μήνυση σε βάρος των δραστών, ενώ την υπόθεση ανέλαβαν το Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας.

Σχετικές ειδήσεις