ΕΛΛΑΔΑ

Χωρίς γνωμοδότηση διακόπηκε η συνεδρίαση για τις μονάδες βιομάζας

Χωρίς γνωμοδότηση διακόπηκε η συνεδρίαση για τις μονάδες βιομάζας

Το κλίμα στην συνεδρίαση της Μητροπολιτικής Επιτροπής του νομού Θεσσαλονίκης για το θέμα της αδειοδότησης και εγκατάστασης δύο μονάδων επεξεργασίας βιομάζας στην περιοχή του Δήμου Θέρμης, ήταν ιδιαίτερα τεταμένο.

Κάτοικοι των Βασιλικών και της Λακκιάς είχαν συγκεντρωθεί στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας όπου διεξαγόταν η συνεδρίαση και ζητούσαν αρνητική γνωμοδότηση για το θέμα.

Η συνεδρίαση άρχισε με φωνές, συνθήματα και ιδιαιτέρως έντονες αντιπαραθέσεις, με τους συγκεντρωθέντες να φτάνουν έως τα έδρανα των μελών της Μητροπολιτικής και να εμποδίζουν τη συνέχισή της.

Τελικά ο πρόεδρος Μιχάλης Τζόλλας διέκοψε για περίπου 15 λεπτά τη διαδικασία και επιστρέφοντας ανακοίνωσε πως η Μητροπολιτική Επιτροπή θα στείλει τις μελέτες και την εισήγηση για το έργο στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης, χωρίς γνωμοδότηση.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, η επιτροπή αγώνα των κατοίκων των Βασιλικών και της Λακκιάς έκανε λόγο για «μεγάλη λαϊκή νίκη» και οι κάτοικοι προχώρησαν σε συμβολικό κλείσιμο του δρόμου μπροστά από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Σχετικές ειδήσεις