ΕΛΛΑΔΑ

Κιλκίς: Παρίσταναν τους εφοριακούς για να εξαπατήσουν 88χρονο

Κιλκίς: Παρίσταναν τους εφοριακούς για να εξαπατήσουν 88χρονο

Συνελήφθησαν, ύστερα από καταδίωξη, δύο αδέλφια που κατηγορούνται ότι εξαπάτησαν ηλικιωμένο στο Κιλκίς

Στο νοσοκομείο Κιλκίς νοσηλεύονται, φρουρούμενοι, δύο νεαροί άντρες που συνελήφθησαν, ύστερα από αστυνομική καταδίωξη, κατηγορούμενοι ότι εξαπάτησαν ηλικιωμένο άντρα.

Πρόκειται για έναν 29χρονο και τον 31 ετών αδελφό του, οι οποίοι, αρχικώς, προσποιούμενοι τους εφοριακούς, επισκέφθηκαν τον 80χρονο στο σπίτι του, στο Βαλτοτόπι Κιλκίς, όπου ζήτησαν και πήραν από το ανυποψίαστο θύμα τους 350 ευρώ, ως δήθεν οφειλή του γιου του προς την Εφορία.

Λίγη ώρα μετά την απομάκρυνσή τους, όμως, ο ηλικιωμένος αντιλήφθηκε ότι επρόκειτο περί απάτης και ενημέρωσε την Αστυνομία, με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν άμεσα έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.

Οι δύο νεαροί εντοπίστηκαν τελικά στην επαρχιακή οδό Πολυκάστρου - Αγίου Πέτρου, όπου επέβαιναν σε όχημα, το οποίο ζητήθηκε από αστυνομικούς να σταματήσει, όμως ο οδηγός ανέπτυξε ταχύτητα για να διαφύγει. Κατά τη διάρκεια της καταδίωξης που ακολούθησε, ο 29χρονος οδηγός έκανε επικίνδυνους ελιγμούς, με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο του οχήματος, το οποίο ανατράπηκε. Οι δράστες ανασύρθηκαν με κατάγματα, ενώ διακομίστηκαν με σταθμό του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν τα χρήματα που είχαν αποσπάσει νωρίτερα, τα οποία και αποδόθηκαν στον ηλικιωμένο.

Στο μεταξύ, περαστικοί καταδίωξαν επίδοξο ληστή στην Άνω Πόλη Θεσσαλονίκης. Ο 31 ετών -βουλγαρικής καταγωγής- δράστης συνελήφθη τελικά από αστυνομικούς που έσπευσαν στο σημείο.

Ο συλληφθείς, ο οποίος κατηγορείται ότι, με τη χρήση βίας, άρπαξε πορτοφόλι από 89χρονη γυναίκα, οδηγήθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Σχετικές ειδήσεις