ΕΛΛΑΔΑ

Ο Δήμος Κορίνθου ζητεί την κατάργηση του κέντρου κράτησης μεταναστών

Ο Δήμος Κορίνθου ζητεί την κατάργηση του κέντρου κράτησης μεταναστών

Την κατάργηση του κέντρου κράτησης μεταναστών που στεγάζεται στους χώρους του παλαιού στρατοπέδου πεζικού της Κορίνθου, ζήτησε από την κυβέρνηση με απόφασή του το δημοτικό συμβούλιο Κορίνθου.

Το δημοτικό συμβούλιο χαρακτηρίζει το Κέντρο, παράνομο και εκφράζει την αντίθεσή του στη φημολογούμενη μετατροπή του σε ανοικτό κέντρο φιλοξενίας μεταναστών.

Παράλληλα, με την ίδια απόφαση, ζητάει την παραχώρηση της έκτασης του παλαιού 6ου Συντάγματος πεζικού στον δήμο Κορινθίων, για να αξιοποιηθεί ως χώρος στέγασης υπηρεσιών του δήμου, της περιφερειακής Ενότητας, της Αστυνομικής Διεύθυνσης, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, καθώς και για τη δημιουργία χώρων πολιτισμού, αναψυχής και αθλητισμού προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

Ταυτόχρονα, ο δήμος θα ξεκινήσει διαβούλευση για τον σκοπό αυτόν, με τους εμπλεκόμενους φορείς και ζητάει από τους βουλευτές της Κορινθίας να στηρίξουν το πάγιο αυτό αίτημα του δήμου, προκειμένου να συνδιαμορφωθεί το τελικό κείμενο της πρότασης αξιοποίησης των χώρων του παλαιού στρατοπέδου.

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικές ειδήσεις