ΕΛΛΑΔΑ

Σοβαρές ζημιές από την κακοκαιρία στη Σαμοθράκη

Σοβαρές ζημιές από την κακοκαιρία στη Σαμοθράκη

Πολλά προβλήματα καταγράφηκαν για ακόμη μια φορά στο νησί της Σαμοθράκης από την σφοδρή κακοκαιρία που επικράτησε το Σαββατοκύριακο.

Η ισχυρή και διαρκής βροχόπτωση που σημειώθηκε στο νησί καθόλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου μαζί με τους ισχυρούς ανέμους που φυσούσαν, απέκλεισαν το νησί, καθώς δεν εκτελέστηκαν δρομολόγια ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας, ενώ το σύστημα ηλεκτροδότησης σχεδόν κατέρρευσε.

Η σφοδρή βροχόπτωση είχε ως αποτέλεσμα να σημειωθούν καταστροφές στο οδικό δίκτυο.

Στο νότιο τμήμα οι ζημιές επικεντρώνονται στα τεχνικά των δρόμων προς τον Προφήτη Ηλία, στο οδικό δίκτυο προς την παραλία της Παχιάς Άμμου, ενώ μεγάλος όγκος φερτών υλικών κατέστησε το δίκτυο απροσπέλαστο.

Ρυάκια υπερχείλισαν ενώ σημειώνεται ότι αντιπλημμυρικά έργα έχουν να πραγματοποιηθούν εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

Οι άσχημες καιρικές συνθήκες είχαν ως αποτέλεσμα να μην μπορεί να εξυπηρετηθεί επείγον ιατρικό περιστατικό που προέκυψε το πρωί του Σαββάτου καθώς το super puma που απογειώθηκε από τη Λήμνο για να εκτελέσει την αεροδιακομιδή δεν κατέστη δυνατό να προσγειωθεί στη Σαμοθράκη. Το περιστατικό εξυπηρετήθηκε τελικά την Κυριακή μετά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των πιλότων και την άμεση κινητοποίηση του ΕΚΑΒ.

Πηγή: e-evros.gr

Σχετικές ειδήσεις