ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζεται το θρίλερ με τον Βαγγέλη Γιακουμάκη - Σε αδιέξοδο οι έρευνες

Συνεχίζεται το θρίλερ με τον Βαγγέλη Γιακουμάκη - Σε αδιέξοδο οι έρευνες

Το μυστήριο της εξαφάνισης του 20χρονου Βαγγέλη Γιακουμάκη δεν έχει τελειωμό. Το στοιχείο-κλειδί που θα ρίξει φως στην υπόθεση αναζητούν εναγωνίως αστυνομία και ιδιωτικοί ερευνητές.

Μαρτυρίες και καταθέσεις για το bullying εις βάρος του 20χρονου Βαγγέλη υπάρχουν πολλές, ωστόσο μέχρι και χθες, Δευτέρα 09 Μαρτίου δεν υπήρξε κάποιο σημαντικό στοιχείο που να οδηγεί τις έρευνες προς κάποια συγκεκριμένη κατεύθυνση, ώστε να έρθει στο φως τι πραγματικά συνέβη στις 6 Φεβρουαρίου, όταν χάθηκαν τα ίχνη του φοιτητή.

Στο φως η κόλαση που ζούσε ο Βαγγέλης

Το διοικητικό συμβούλιο του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού ΔΗΜΗΤΡΑ επιβεβαίωσε χθες, Δευτέρα 9 Μαρτίου, στην έκτακτη συνεδρίασή του φαινόμενα bullying σε βάρος του Βαγγέλη Γιακουμάκη μέσα στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων.

Στην πολύωρη συνεδρίαση που έλαβε χώρα στην Αθήνα και κράτησε περισσότερο από ώρες, το ΔΣ του Οργανισμού, που εποπτεύει τη Σχολή εξουσιοδοτεί τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου Σέρκο Χαρουτουνιάν να ενημερώσει για τις αποφάσεις την οικογένεια του μαθητή της Γαλακτοκομικής Επαγγελματικής Σχολής Ιωαννίνων Βαγγέλη Γιακουμάκη, εκφράζοντας την αμέριστη συμπαράσταση της διοίκησης και όλου του στελεχικού δυναμικού του ΕΛΓΟ Δήμητρα στις δύσκολες ώρες που περνούν τα μέλη της.

Μελετώντας την πορισματική αναφορά που προέκυψε από την ένορκη διοικητική εξέταση, τα μέλη του ΔΣ διαπίστωσαν ότι υπήρξαν περιστατικά ενδοσχολικής βίας εις βάρος του 20χρονου φοιτητή από συγκεκριμένη ομάδα σπουδαστών, για τα όποια ήταν ενήμεροι τόσο ο διευθυντής της Σχολής Κώστας Μάντζαρης, όσο και οι καθηγητές και η οικογένεια του εξαφανισμένου φοιτητή.

Την Πέμπτη και την Παρασκευή το ΔΣ του ΔΗΜΗΤΡΑ θα βρίσκεται στη Σχολή, όπου θα δει σπουδαστές και προσωπικό, ενώ θα συγκαλέσει και το συμβούλιο των καθηγητών για να συζητηθεί πιθανή επιβολή κυρώσεων σε σπουδαστές με βάση τα ευρήματα της ΕΔΕ.

Μάλιστα, το 2014 είχε κληθεί και κοινωνιολόγος, ενώ έγιναν αυστηρές συστάσεις στους υπαιτίους.

Παράλληλα, αποφασίστηκε η απομάκρυνση του Διευθυντή της Σχολής από την άσκηση των καθηκόντων του έως την οριστική διαλεύκανση της υπόθεσης και την άμεση σύγκληση του Συλλόγου Καθηγητών για να συζητηθεί η τυχόν επιβολή κυρώσεων και η λήψη μέτρων σύμφωνα και με τα ευρήματα της Διοικητικής Εξέτασης.
Προσωρινά καθήκοντα διευθυντή θα ασκεί ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΕΛΓΟ Κωνσταντίνος Μαλλίδης.

Σχετικές ειδήσεις