ΕΛΛΑΔΑ

Καταλήψεις σε γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κρήτη

Καταλήψεις σε γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κρήτη

Διαδηλωτές, αλληλέγγυοι στους έγκλειστους «Πυρήνες», κατέλαβαν τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στα Χανιά και στο Ρέθυμνο το πρωί της Παρασκευής 13/03.

Οι καταληψίες ζητούν την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων των απεργών πείνας έγκλειστων μελών της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς, ενώ όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από τη συνέλευση αλληλεγγύης αγωνιστών κρατουμένων απεργών πείνας του Ρεθύμνου, «σήμερα η σοσιαλδημοκρατική διαχείριση του ΣΥΡΙΖΑ, επικυρώνει τη συνέχεια της κατασταλτικής πολιτικής των προηγούμενων κυβερνήσεων, στην προσπάθεια ποινικοποίησης των οργανωμένων αντιστάσεων ενάντια σε κράτος και κεφάλαιο».

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση των καταληψιών

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ από 2/3

"Το κράτος της καταστολής έχει συνέχεια, το ίδιο και οι αγώνες εντός και εκτός των τειχών. Από τις 2 Μάρτη ξεκίνησαν απεργία πείνας, αγωνιστές πολιτικοί κρατούμενοι του Δικτύου Αγωνιστών Κρατουμένων, όπως επίσης και οι πολιτικοί κρατούμενοι Κουφοντίνας, Μαζιώτης, Γουρνάς, τα φυλακισμένα μέλη της ΣΠΦ και η Αγγελική Σπυροπούλου. Από τις 10 Μάρτη σε απεργία πείνας προέβησαν και οι κομμουνιστές Τούρκοι φυλακισμένοι. Όλοι οι παραπάνω θέτοντας το σώμα τους ως ανάχωμα διεκδικούν την κατάργηση των τρομονόμων 187 και 187α, του κουκουλονόμου, των φυλακών τύπου Γ', της βίαιης λήψης DNA και την οριοθέτηση της, τη μη ποινικοποίηση των προσωπικών σχέσεων καθώς και την απελευθέρωση του πολυτραυματία αντάρτη πόλης Σ.Ξηρού ο οποίος παρόλο το 98% ποσοστό αναπηρίας του εξοντώνεται συστηματικά επί 13 χρόνια.

Σήμερα, λοιπόν η σοσιαλδημοκρατική διαχείριση του ΣΥΡΙΖΑ, επικυρώνει τη συνέχεια της κατασταλτικής πολιτικής των προηγούμενων κυβερνήσεων, στην προσπάθεια ποινικοποίησης των οργανωμένων αντιστάσεων ενάντια σε κράτος και κεφάλαιο. Οι κυβερνήσεις ακολουθούν το πλαίσιο κατά της ριζοσπαστικοποίησης, όπου εισηγήθηκε ο ευρωβουλευτής Πέδρο Αγκραμούντ, το οποίο εξισώνει οποιαδήποτε μορφή πολιτικής βίας που στρέφεται κατά της κοινωνικής αδικίας, με την τρομοκρατία.

Πλέον η πιο απλή συμμετοχή σε πορεία μπορεί να εξελιχθεί σε ποινική δίωξη βάση των τρομονόμων 187 (περί σύστασης εγκληματικής οργάνωσης) και 187α (περί σύστασης τρομοκρατικής οργάνωσης), οι οποίοι μπορούν να εφαρμοστούν σε όσους αντιστέκονται, δυναμικά και αυτοοργανωμένα. Για παράδειγμα οι διώξεις των αγωνιζόμενων κατοίκων της Ιερισσού ενάντια στη λεηλασία της φύσης και μεθαύριο ίσως και εδώ ενάντια σε όσους αγωνίζονται ενάντια στις ΒΑΠΕ. Ακόμη μια μπλούζα με κουκούλα σε συνδυασμό με μια ψευδομαρτυρία μπάτσου έχει οδηγήσει και οδηγεί σε δίωξη με βάση τον κουκουλονόμο. Αναφορικά με τη βίαιη λήψη του DNA, ενός αναξιόπιστου ενοχοποιητικού στοιχείου, έχουν διωχθεί και διώκονται αρκετοί σύντροφοι. Χαρακτηριστικά παραδείγματα, η προσπάθεια βίαιης λήψης DNA, μέσω βασανιστηρίων στην περίπτωση της συντρόφισσας Στέλλας Αντωνίου και οι σαθρές κατηγορίες που οδήγησαν στη φυλακή τον σύντροφο Τάσο Θεοφίλου.

Τα σύγχρονα κάτεργα, είτε εννοούμε τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών, όπου οι άθλιες συνθήκες οδηγούν σε αυτοκτονίες μεταναστών, είτε τις φυλακές υψίστης ασφαλείας (εντός των τειχών), είτε τις επισφαλείς συνθήκες εργασίας ακόμη και το βραχιολάκι επιτήρησης (εκτός των τειχών) δημιουργήθηκαν για να τιμωρήσουν τους αντιφρονούντες. Συγκεκριμένα οι φυλακές υψίστης ασφαλείας είναι μια φυλακή εντός της φυλακής, 23 ώρες κλείδωμα και 1 ώρα προαυλισμός σε ατομική μπετόχτιστη αυλή. Τα επισκεπτήρια γίνονται όποτε γουστάρουν μπάτσοι-δικαστές και οι δίκες διεξάγονται χωρίς ενόρκους με εξειδικευμένους εισαγγελείς-μπάτσους, για να ολοκληρώνονται οι δίκες με το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα.

''Ήρθε η ώρα να μειωθούν οι εξωφρενικές ποινές που αφειδώς μοιράζονται, να δίνονται υποχρεωτικά οι άδειες και οι αναστολές στο τυπικό όριο, να μειωθεί η ισόβια σε 12 χρόνια υποχρεωτικής έκτισης και 4 χρόνια μεροκάματα, να δίνεται η αναστολή στα 2/5 έκτισης στις υπόλοιπες ποινές, να μειωθεί ο χρόνος προφυλάκισης στους 12 μήνες, να υπάρχει η δυνατότητα χρήσης internet, να μετατραπούν τα επισκεπτήρια σε ελεύθερα, να εξασφαλιστεί η ερωτική συνεύρεση''.

Ποιους στοχοποιεί όμως η δικαστική εξουσία; Η συστηματική παρανομοποίηση και φτωχοποίηση κομματιών της κοινωνίας δεν είναι τυχαία, η δικαιοσύνη είναι ταξική και αποτελεί μια υπαρκτή συνθήκη για όσους αγωνίζονται. Αυτοί που στοχοποιεί σε πρώτο χρόνο αντανακλώνται στην εικόνα του φτωχού(άνεργοι, μικροπαραβατικοί, άστεγοι προλετάριοι) και όσους θεωρούν την ένοπλη δράση ως αναπόσταστο κομμάτι του πολύμορφου αγώνα (αντάρτες πόλης και απαλλοτριωτές τραπεζών ). Συγκεκριμένα, οι φυλακές και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης λειτουργούν ως αποθήκες για το περισσευματικό εργατικό δυναμικό και τους εχθρούς του καθεστώτος. Τέλος, τα ΜΜΕ ως κρατικό εργαλείο στο όνομα της "ασφάλειας" και της εθνικής ενότητας, βαφτίζουν τον αγώνα ενάντια στη κυριαρχία ως τρομοκρατία.

ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ ΑΠΟ 2/3"

Πηγή: flashnews.gr

Σχετικές ειδήσεις