ΕΛΛΑΔΑ

Σταμάτησαν την απεργία πείνας οι κρατούμενοι - μέλη των «Πυρήνων της φωτιάς»

Σταμάτησαν την απεργία πείνας οι κρατούμενοι - μέλη των «Πυρήνων της φωτιάς»

Τέλος στην απεργία πείνας που πραγματοποιούσαν εδώ και 32 ημέρες, έβαλαν τα έγκλειστα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Με ανακοίνωση που ανήρτησε η οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» σε ιστότοπο, έκανε γνωστό ότι τα μέλη της που βρίσκονται έγκλειστα στη φυλακή, σταμάτησαν σήμερα Σάββατο (04/04), την απεργία πείνας που πραγματοποιούσαν.

Την κίνησή τους αυτή επιβεβαιώνουν και οι συνήγοροί τους.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η υγεία των απεργών πείνας είχε φτάσει σε οριακό σημείο μετά από 32 ημέρες και ότι τα οκτώ μέλη της οργάνωσης αποφάσισαν να σταματήσουν καθώς όπως γράφουν «η μητέρα των Χρήστου και Γεράσιμου Τσάκαλου και η φίλη του δεύτερου θα περάσουν σύντομα την έξοδο της φυλακής, ελεύθερες ξανά», σε μια παραπομπή στη δήλωση του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Παρασκευόπουλου, σύμφωνα την οποία σκέφτεται να υποβάλει τροπολογία, που θα προβλέπει την αποφυλάκιση με όρους, των συγγενών κρατουμένων.

Στην ανακοίνωση διευκρινίζεται πάντως ότι μόνο τα μέλη των «Πυρήνων της Φωτιάς» σταματούν την απεργία πείνας, την οποία συνεχίζουν οι άλλοι κρατούμενοι καθώς αναφέρεται ότι «σήμερα σταματάμε την απεργία πείνας, έχοντας νικήσει τα σκιάχτρα της εξουσίας, που ήθελαν τους συγγενείς μας στη φυλακή, ΟΜΩΣ, την ίδια στιγμή συνεχίζεται η απεργία πείνας των υπόλοιπων πολιτικών κρατουμένων, για τα συνολικά αιτήματα που έχουν τεθεί. Οι ημέρες που ακολουθούν είναι κρίσιμες τόσο για την υγεία τους, όσο και για το στοίχημα του συνολικού αναρχικού αγώνα».

Σχετικές ειδήσεις