ΕΛΛΑΔΑ

Παράνομα εισελθόντες αλλοδαποί εντοπίστηκαν στη Γαύδο

Παράνομα εισελθόντες αλλοδαποί εντοπίστηκαν στη Γαύδο

Σε τέσσερα διαφορετικά σημεία των ακτών της Γαύδου έχουν εντοπιστεί παράνομα εισελθόντες αλλοδαποί από αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας και παραπλέον πλοίο ενώ άγνωστο παραμένει πως έφτασαν εκεί.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του cretapost.gr, στο νησί έχουν ήδη αποβιβαστεί πέντε άτομα που προσέγγισαν τη στεριά από τη θέση Κόρφος ενώ το μεγαλύτερο μέρος από τους περίπου 200 ανθρώπους που επιβαίνουν στο σκάφος, επιχειρεί να φτάσει στο νησί από την ακτή Άσπες.

Το πώς έφτασαν στις ακτές του νησιού παραμένει αδιευκρίνιστο πάντως άπαντες στη Γαύδο προετοιμάζονται για να τους υποδεχθούν.

Νωρίτερα, άνδρας που μιλούσε σπαστά αγγλικά είχε καλέσει στον τριψήφιο ευρωπαϊκό αριθμό εκτάκτου ανάγκης 112 και είχε δηλώσει ότι σκάφος που έπλεε νότια της Γαύδου βρίσκεται σε κίνδυνο.

Άμεσα κινητοποιήθηκε το Λιμενικό Σώμα και ξεκίνησε επιχείρηση για τον εντοπισμό του σκάφους, με τη συμμετοχή πλωτού του Λιμενικού Σταθμού Παλαιοχώρας και παραπλεόντων σκαφών. Παράλληλα, ζητήθηκε η συνδρομή αεροσκάφους C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας.

Σχετικές ειδήσεις