ΕΛΛΑΔΑ

Αλλαγές και έκτακτα δρομολόγια πλοίων για διευκόλυνση των εκδρομέων

Αλλαγές και έκτακτα δρομολόγια πλοίων για διευκόλυνση των εκδρομέων

Δώδεκα δρομολόγια πλοίων αντί για οκτώ που ήταν προγραμματισμένα, θα γίνουν σήμερα Μεγάλο Σάββατο από τον Πειραιά, για διευκόλυνση των εκδρομέων του Πάσχα.

Μέτρα ώστε να γίνει το ταξίδι όσων φεύγουν από τα αστικά κέντρα για το Πάσχα, πιο άνετο λαμβάνει και σήμερα Μεγάλο Σάββατο το Λιμενικό Σώμα Ελληνική Ακτοφυλακή σε όλα τα λιμάνια της χώρας.

Συγκεκριμένα, στο λιμάνι του Πειραιά υπάρχουν από το πρωί σε όλα τα σημεία αναχώρησης των πλοίων στελέχη του λιμενικού σώματος, προκειμένου να διευκολύνουν και τους τελευταίους εκδρομείς που θέλουν να ταξιδέψουν μια και φέτος ο καιρός τις δύο προηγούμενες ημέρες δημιούργησε αναστάτωση στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, λόγω καιρού.

Ανάλογα μέτρα έχει λάβει η Τροχαία Πειραιά στους περιμετρικούς δρόμους της πόλης προκειμένου να διευκολύνει την κίνηση των οχημάτων προς το λιμάνι.

Καλό θα είναι πάντως όσοι πρόκειται να ταξιδέψουν με αυτοκίνητο από τον Πειραιά, να φτάνουν μία ώρα νωρίτερα στην αποβάθρα αναχώρησης του πλοίου.

Από το λιμάνι του Πειραιά θα γίνουν σήμερα 12 δρομολόγια πλοίων αντί 8 που ήταν προγραμματισμένα.

Παράλληλα, πέντε πλοία θα αναχωρήσουν από τη Ραφήνα και τέσσερα από το Λαύριο, χωρίς να υπάρχει αλλαγή προγραμματισμού στα δρομολόγια από αυτά τα λιμάνια.

Εν τω μεταξύ, το «Νήσος Μύκονος» που αναχώρησε χθες βράδυ από το λιμάνι τη Σύρου, όπου παρέμενε «εγκλωβισμένο» λόγω των ισχυρών ανέμων, επεκτείνει το δρομολόγιό του και εκτός από την Ικαρία και τη Σάμο προσεγγίζει τους Φούρνους,τη Χίο τη Μυτιλήνη τη Λήμνο και την Καβάλα.

Χθες, Μεγάλη Παρασκευή μετά την άρση του απαγορευτικού του απόπλου αναχώρησαν τις απογευματινές ώρες από το λιμάνι του Πειραιά 9.564 επιβάτες, για τον Αργοσαρωνικό 6.589, από τη Ραφήνα 4,328 και από το Λαύριο 832, με την κίνηση -σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία- να παρουσιάζει μικρή πτώση σε σχέση με πέρυσι.

Η πρώτη εκτίμηση είναι ότι οι καιρικές συνθήκες φέτος του Πάσχα δεν βοήθησαν την έξοδο των εκδρομέων καθώς υπήρξαν και πολλές ακυρώσεις.

Πέρυσι Μεγάλη Παρασκευή 18/04/2014 είχαν αναχωρήσει από το λιμάνι του Πειραιά 13.268 επιβάτες, 7810 για τον Αργοσαρωνικό 7.540 από τη Ραφήνα και 2.390 από το Λαύριο.

Ρoή Ειδήσεων