ΕΛΛΑΔΑ

Στα Χανιά μεταφέρονται οι μετανάστες από τη Γαύδο - Πολλά παιδιά ανάμεσά τους

Στα Χανιά μεταφέρονται οι μετανάστες από τη Γαύδο - Πολλά παιδιά ανάμεσά τους

Σήμερα, Μεγάλο Σάββατο αναμένεται να γίνει η μεταφορά των παράνομα εισελθόντων αλλοδαπών που βρέθηκαν πριν από δύο ημέρες στη Γαύδο. Παράλληλα,

Η μεταφορά των 157 μεταναστών προς τα Σφακιά θα γίνει με το επιβατηγό πλοίο «Σαμαριά», το οποίο μπορεί πλέον -μετά την άρση του απαγορευτικού λόγω ισχυρών ανέμων- να προσεγγίσει το λιμάνι της Γαύδου.

Οι μετανάστες μεταξύ των οποίων, βρίσκονται πολλά ασυνόδευτα παιδιά, αναμένεται να μεταφερθούν στο νοσοκομείο Χανίων όπου και θα υποβληθούν στον απαραίτητο υγειονομικό έλεγχο.

Τα περίπου 40 αυτά παιδιά έχουν συγκινήσει τους κατοίκους του νησιού, με κάποιους μάλιστα από αυτούς να έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την αναδοχή τους, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα flashnews.gr.

Οι λιγοστοί κάτοικοι της Γαύδου έδωσαν από την πρώτη στιγμή απολόχερα τη βοήθειά τους, στους μετανάστες που βρέθηκαν ξαφνικά στο νησί τους.

Φιλοξένησαν στο δημαρχείο, στο σχολείο και σε μια ταβέρνα της πρωτεύουσας Καστρί, τους άτυχους αυτούς ανθρώπους και τους προσέφεραν φαγητό και ιατροφαρμακευτική βοήθεια.

Παράλληλα όπως αναφέρει το cretapost.gr, οι δουλέμποροι που μετέφεραν με το πλοιάριό τους τους μετανάστες (στους οποίους είχαν υποσχεθεί μια καλή ζωή στην Ιταλία) έχουν συλληφθεί από την Αστυνομία.

Πρόκειται για έξι Αιγύπτιους που κρατούνται στο τμήμα και θα μεταφερθούν επίσης στα Χανιά.

Σχετικές ειδήσεις