ΕΛΛΑΔΑ

Ο γύρος του κόσμου με ένα ποδήλατο και ισχυρές «δόσεις» καλοσύνης (Video)

Ο γύρος του κόσμου με ένα ποδήλατο και ισχυρές «δόσεις» καλοσύνης (Video)

Όχι δεν είναι ο Superman! Είναι ο Αποστόλης, ξεκινά από το Ηράκλειο της Κρήτης και θέλει να γνωρίσει καθημερινούς σούπερ ήρωες γυρίζοντας τον κόσμο με ένα ποδήλατο!

«Ένα ταξίδι με ποδήλατο, με ένα απλό μήνυμα. Ότι μπορούμε να μοιραστούμε και να διαδώσουμε την καλοσύνη γύρω μας.»

apostolis3

Με αυτό το... σύνθημα ο 32χρονος Αποστόλης Τσεπαπαδάκης, θα ξεκινήσει τον Μάιο καβάλα στο ποδήλατό του και για τρία χρόνια θα γυρίζει τον κόσμο, θέλοντας να «σπάσει τους τοίχους» που οι άνθρωποι έχουν χτίσει γύρω τους, αποξενωμένοι ο ένας από τον άλλο.

Για τον Αποστόλη αυτό το ταξίδι ζωής που έχει ονομάσει "Around the Good World" (Ο γύρος του καλού κόσμου) θα αναδείξει όλους αυτούς τους καθημερινούς ανθρώπους που ζουν ανάμεσά μας και δεν διστάζουν να βοηθήσουν άγνωστους χωρίς να ζητούν κάτι σε αντάλλαγμα.

Και σ' αυτούς θα στηριχτεί, ξεκινώντας από το Ηράκλειο, περνώντας από Τουρκία, Ασία, ΗΠΑ, Νότιο Αμερική, Ευρώπη και επιστρέφοντας στην Κρήτη. Σε ανθρώπους που θα τον βοηθήσουν με τις καλές τους πράξεις.

Το ταξίδι του θα καταγράφεται μέρα με τη μέρα, άνθρωπο με τον άνθρωπο που θα γνωρίζει και θα «ανεβαίνει» στο διαδίκτυο για να το μοιράζεται με όσους τον ακολουθούν "Around the Good World".

Καθώς η προετοιμασία του βρίσκεται στην κορύφωσή της (κι όποιος θέλει να την στηρίξει μπορεί να το κάνει εδώ έχοντας πέντε ακόμα ημέρες περιθώριο), ο 32χρονος Κρητικός μίλησε στο Newsbomb.gr για το project του, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν φοβάται να «χάσει τη βόλεψή του».

Πως μπορεί να προετοιμαστεί κανείς ψυχολογικά για να φέρει σε πέρας μια τέτοια την «αποστολή»;

Η αλήθεια είναι ότι δεν το βλέπω σαν «αποστολή». Για μένα αυτό είναι το όνειρό μου και τώρα νιώθω ότι είμαι πολύ κοντά στο να το πραγματοποιήσω. Σίγουρα σε κάποιες φάσεις θα χρειαστώ και ψυχολογική δύναμη, αυτό εννοείται. Όπως και να έχει όμως, όπου κι αν βρίσκεσαι, ότι κι αν κάνεις, πάντα υπάρχουν περίοδοι στη ζωή σου που χρειάζεται να είσαι ή να γίνεις ψυχολογικά δυνατός. Επίσης ένας από τους λόγους που το κάνω, είναι για να μάθω πώς να συμπεριφέρομαι σε δύσκολες συνθήκες. Μόνο αν χάσεις τη βόλεψη σου, έχεις την ευκαιρία να βρεις τον εαυτό σου.

Νιώθεις ότι «εκπροσωπείς» ανθρώπους που θα ήθελαν να ταξιδέψουν αλλά για διάφορους λόγους δεν μπορούν; Σου έχει πει κόσμος ότι σε ζηλεύει γι' αυτό που θα κάνεις;

Δεν νιώθω ότι ο κόσμος με ζηλεύει για αυτό, όχι. Κυρίως νομίζω ότι όντως εκπροσωπώ πολύ κόσμο, που θα ήθελε να κάνει αυτό ή ίσως κάποιο παρόμοιο ταξίδι. Λόγω συνθηκών όμως ή κυρίως επιλογών δεν αποφασίζει να το κάνει.

Έχεις επισκεφτεί στο παρελθόν κάποια από τα μέρη που θα πας τώρα;

Ναι, από τα μέρη που θα περάσω, έχω επισκεφτεί παλαιότερα την Ταϊλάνδη, την Ισπανία, και τη Σερβία. Και τα τρία μέρη μου ξυπνούν μαγικές αναμνήσεις. Κυρίως όμως η Σερβία με τους φανταστικούς ανθρώπους, την εκπληκτική φύση της και την υπέρτατη φιλοξενία τους. Εκεί άρχισε να σχηματίζεται πρώιμα η ιδέα στο μυαλό μου για το Around the Good World.

Έχει περάσει από το μυαλό σου ότι σε κάποιο σημείο του ταξιδιού μπορεί να πεις «οκ, αυτό ήταν θα μείνω εδώ, μου αρέσει και δεν πάω πουθενά αλλού»;Ή ότι θα επιστρέψεις σε κάποιο μέρος που ξεχώρισες, για να μείνεις μόνιμα εκεί;

Τα δεδομένα για αυτό το ταξίδι είναι άπειρα. Αυτή είναι μία ακόμη πιθανότητα. Το μείνω μόνιμα σε κάποιο μέρος που θα περάσω ή να επιστρέψω κάποτε εκεί, έχει περάσει από το μυαλό μου. Υπάρχουν όμως διάφορα πράγματα στο μυαλό μου, που με κάνουν να μην το σκέφτομαι σαν σοβαρό ενδεχόμενο. Πρώτον ότι αν μείνω εκεί δεν θα κάνω το ταξίδι που πάντα ονειρευόμουν και δεύτερον ότι δύσκολα θα βρω μέρος καλύτερο από την Κρήτη!

Ποιο ήταν το πρώτο ταξίδι που έκανες;

Ήμουν 21, σπούδαζα Λογιστική και πήγα με Erasmus για 6 μήνες στην Ισπανία. Ήταν μία φανταστική εποχή! Γνώρισα ανθρώπους και κουλτούρες από όλο τον κόσμο. Είδα την Ισπανία που είναι μία υπέροχη χώρα, με πολύ ζεστούς και δραστήριους ανθρώπους. Επίσης γνώρισα για πρώτη φορά την αίσθηση, του να φεύγεις από το σπίτι σου και να πρέπει να ανταπεξέλθεις μόνος σου, στις συνθήκες της καθημερινής ζωής.

Από που «κληρονόμησες» αυτή την αγάπη για τα ταξίδια;

Ο παππούς μου ήταν ναυτικός για 20 χρόνια και είχε πάει σε όλες τις ηπείρους, σε όλα σχεδόν τα λιμάνια. Οπότε ίσως να το κληρονόμησα από εκεί. Ίσως πάλι να είναι μία καθαρά έμφυτη, δική μου τάση. Ποιος ξέρει...?

Αντιμετώπισες κάποια αναποδιά μέχρι τώρα; Σε προηγούμενο ταξίδι σου ή στην προετοιμασία του τωρινού;

Ότι κι αν είναι αυτό που κάνεις, συναντάς αναποδιές. Πόσο μάλλον αν κάνεις κάτι πολύ έντονο. Θυμάμαι μία φορά που οδηγούσα στην Ουγγαρία και από λάθος υπολογισμό μου, το αμάξι έπεσε σε ένα μικρό χαντάκι... Με τη βοήθεια όμως άγνωστων περαστικών και το αμάξι τους, το τραβήξαμε πάνω. Μία άλλη φορά έπαθα αφυδάτωση και πέρασα 2 μέρες σε ένα χωράφι στη μέση του πουθενά, μέχρι να γίνω καλά. Στο τωρινό ταξίδι προς το παρών όλα καλά πάνε, αλλά βέβαια δεν έχω ξεκινήσει ακόμα...!

Αν μπορούσες να δεις τον εαυτό σου τρία χρόνια μετά, όταν θα επιστρέφεις στο σπίτι σου στην Κρήτη, πως νομίζεις ότι θα είσαι;

Δεν λειτουργώ έτσι. Είναι μάταιο να προσπαθήσω να φανταστώ, το πώς θα είμαι σε 3 χρόνια από τώρα. Αυτό όμως που θα ήθελα να έχω αποκτήσει τότε, είναι να έχω εξελιχθεί και να έχω γίνει έστω λίγο καλύτερος άνθρωπος, από ότι είμαι τώρα.

Μπορείς να μας χαρτογραφήσεις το ταξίδι σου;

Αφού θα διασχίσω την Ελλάδα από την Αθήνα έως την Αλεξανδρούπολη, θα περάσω στην Τουρκία. Από τα παράλια της Μικράς Ασίας, θα κατευθυνθώ προς το Ιράν και έπειτα θα περάσω από το Πακιστάν, την Ινδία, την Μυανμάρ, την Ταϊλάνδη, το Λάος, το Βιετνάμ, την Κίνα και την Ιαπωνία στην Ασία. Έπειτα θα πάρω αεροπλάνο για τις Η.Π.Α. και θα κατευθυνθώ νότια, θα περάσω το Μεξικό, τη Γουατεμάλα, την Ονδούρα, τη Νικαράγουα, την Κόστα Ρίκα, τον Παναμά, την Κολομβία, το Περού, τη Βολιβία, τη Χιλή, την Αργεντινή, την Ουρουγουάη και τέλος τη Βραζιλία από όπου και θα πάρω αεροπλάνο για το Μαρόκο. Από εκεί θα περάσω με πλοίο στην Ισπανία και μετά Γαλλία, Ιταλία, Σλοβενία, Κροατία, Βοσνία, Σερβία, ΠΓΔΜ και τέλος θα μπω ξανά στην Ελλάδα. Μπορείτε αν θέλετε, να δείτε και τη διαδρομή πάνω στο χάρτη, στην ιστοσελίδα του εγχειρήματος http://www.aroundthegoodworld.com/el/.

Ποια είναι η μεγαλύτερη πράξη αγάπης που έχεις δει ή έχεις βιώσει στα μέχρι τώρα ταξίδια σου;

Τη μεγαλύτερη πράξη αγάπης, τη βιώνω αυτές τις μέρες από τα θετικά μηνύματα όλων. Από τη στήριξη που παίρνω, από γνωστούς και άγνωστους σε μένα ανθρώπους στην καμπάνια του εγχειρήματος, που μπορείτε να δείτε εδώ http://igg.me/at/around-the-good-world. Πραγματικά δεν έχω λόγια για να εκφράσω την ευγνωμοσύνη που νιώθω για όλο αυτόν τον κόσμο που με στηρίζει και στέκεται δίπλα μου, σε αυτή μου την προσπάθεια. Ότι κι αν γίνει από δω και πέρα, το εγχείρημα έχει κερδίσει καθώς αυτός είναι ο σκοπός του, να δείξει την καλοσύνη των ανθρώπων. Around the Good World λοιπόν!

Σχετικές ειδήσεις