ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛ.ΑΣ: 30 νεκροί αστυνομικοί σε τροχαία εν ώρα υπηρεσίας

ΕΛ.ΑΣ: 30 νεκροί αστυνομικοί σε τροχαία εν ώρα υπηρεσίας

Στοιχεία σοκ έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τα τροχαία στην Ελλάδα.

Μία αρνητική πρωτιά στην Ευρώπη κατέχει η Ελλάδα, σύμφωνα με στοιχεία που φέρνει στο φως της δημοσιότητας η Ελληνική Αστυνομία.

Κάθε χρόνο υπουλογίζεται ότι 1.000 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους στην άσφαλτο, ενώ από μέσα από το 2001 έως το 2013 έχουν σκοτωθεί σε τροχαία εν ώρα υπηρεσίας 30 αστυνομικοί.

Το Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α. στη προσπάθειά του να συμβάλει όσο είναι δυνατό στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων δημοσιεύει το πρώτο μέρος από την ημερίδα που πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία πριν από λίγες ημέρες στο αμφιθέατρο της Γ.Α.Δ.Α. υλοποιώντας τη δέσμευσή του για ανάληψη πρωτοβουλιών προκειμένου να συμβάλει όσο είναι δυνατό στην ασφαλή οδήγηση.

Η ψυχολόγος της ΕΛ.ΑΣ κ. Χριστοδούλου μετέφερε την τραγική στατιστική διαπίστωση:

  • Από το 2001 μέχρι το 2013, έχασαν την ζωή τους 60 Αστυνομικοί, οι μισοί από τους οποίους ήταν θύματα τροχαίου. Την ίδια περίοδο 1.500 αστυνομικοί τραυματίστηκαν συνεπεία τροχαίου ατυχήματος εν υπηρεσία.
  • Από το 2001 μέχρι το 2013 έχασαν τη ζωή τους 90 αστυνομικοί συνεπεία τροχαίου ατυχήματος εκτός υπηρεσίας, ενώ 100 τραυματίστηκαν σοβαρά και πάνω από 2.000 αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφρύτερα, επίσης εκτός υπηρεσίας.

Σχετικές ειδήσεις