ΕΛΛΑΔΑ

Κλειστά τα Τέμπη κατά τη διάρκεια της ημέρας στις 22 και 23/04

Κλειστά τα Τέμπη κατά τη διάρκεια της ημέρας στις 22 και 23/04

Προγραμματισμένες εργασίες συντήρησης θα κρατήσουν κλειστή την Κοιλάδα των Τεμπών στις 22 και 23/04 και από τις 7 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.

Οι εργασίες συντήρησης αφορούν τα μέτρα βροχοπροστασίας που ισχύουν στην κοιλάδα των Τεμπών και σύμφωνα με την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας, θα κρατήσουν κλειστό το δρόμο την Τετάρτη 22 και την Πέμπτη 23 Απριλίου.

Ο δρόμος θα παραμείνει κλειστός από τις 7:00 έως τις 20:00 κάθε μια από τις δύο ημέρες καθώς θα απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στο τμήμα της Εθνικής Οδού Αθηνών–Θεσσαλονίκης (ΠΑΘΕ), από τον κόμβο Γυρτώνης μέχρι τη διασταύρωση Στομίου.

Τις νυχτερινές ώρες η Κοιλάδα θα δίνεται στην κυκλοφορία.

Πιο αναλυτικά, στην κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη όλα τα φορτηγά άνω των 3,5 τόνων και όλα τα λεωφορεία θα εκτρέπονται:

- Από τον ανισόπεδο κόμβο Νίκαιας προς την περιφερειακή οδό Λάρισας-Τρικάλων και στη συνέχεια μέσω Ε.Ο. Λάρισας-Τρικάλων-Καλαμπάκας-Γρεβενών θα εισέρχονται στην Εγνατία Οδό.

- Από τον ανισόπεδο κόμβο Γυρτώνης όπου θα συνεχίζουν στην επαρχιακή οδό Γυρτώνης-Αμπελώνα-Τυρνάβου-Ελασσόνας-Κοζάνης-Εγνατία οδό και θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ, στο ύψος Κλειδί Ημαθίας.

Όλα τα ΙΧ επιβατηγά αυτοκίνητα και τα φορτηγά έως 3,5 τόνους θα εκτρέπονται:

- Από τον ανισόπεδο κόμβο Γυρτώνης όπου θα συνεχίζουν στην επαρχιακή οδό Γυρτώνης-Αμπελώνα-Τυρνάβου-Ελασσόνας-Μικρού Ελευθεροχωρίου και από εκεί, είτε θα κατευθύνονται μέσω Ε.Ο. Ελασσόνας-Αγ. Δημητρίου-Κατερίνης και θα εισέρχονται στην ΠΑΘΕ, είτε θα κατευθύνονται μέσω Κοζάνης στην Εγνατία Οδό και στη συνέχεια θα εισέρχονται στην ΠΑΘΕ, στο ύψος Κλειδί Ημαθίας.

- Από τον ανισόπεδο κόμβο Νίκαιας προς την περιφερειακή οδό Λάρισας-Τρικάλων και στη συνέχεια μέσω Ε.Ο. Λάρισας-Τρικάλων-Καλαμπάκας-Γρεβενών θα εισέρχονται στην Εγνατία Οδό.

Στην κατεύθυνση προς Αθήνα:

Τα φορτηγά άνω των 3,5 τόνων και όλα τα λεωφορεία θα εκτρέπονται από τον κόμβο Κλειδί Ημαθίας προς Βέροια (Εγνατία Οδό)-Κοζάνη και από εκεί:

- Είτε μέσω Ε.Ο. Κοζάνης-Ελασσόνας-Τυρνάβου-Αμπελώνα-Γυρτώνης έως τον ανισόπεδο κόμβο Γυρτώνης, όπου θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ.

-Είτε μέσω Ε.Ο. Κοζάνης-Γρεβενών-Καλαμπάκας-Τρικάλων-Λάρισας και στη συνέχεια διά της περιφερειακής οδού Λάρισας-Τρικάλων θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ από τον ανισόπεδο κόμβο Νίκαιας.

Όλα τα ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα και τα φορτηγά μέχρι 3,5 τόνους που θα προέρχονται από Θεσσαλονίκη, θα εκτρέπονται στο ύψος της Κατερίνης προς Άγιο Δημήτριο και μέσω της Ε.Ο. Κατερίνης-Ελασσόνας-Τυρνάβου-Αμπελώνα-Γυρτώνης έως τον ανισόπεδο κόμβο Γυρτώνης, όπου θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ.