ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ηράκλειο: Ένταση και ξεσπάσματα στη δίκη του μέχρι θανάτου ξυλοδαρμού με μαγκούρες

Ηράκλειο: Ένταση και ξεσπάσματα στη δίκη του μέχρι θανάτου ξυλοδαρμού με μαγκούρες

Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας άρχισε στο Ηράκλειο η δίκη για τον μέχρι θανάτου ξυλοδαρμό με μαγκούρες, ενός 51χρονου στο νομό Ηρακλείου.

Τεταμένο είναι το κλίμα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου όπου άρχισε σήμερα Τρίτη (21/04) η δίκη των τριών κατηγορουμένων για την άγρια δολοφονία του 51χρονου Κωνσταντίνου Προβιδάκη, ένα χρόνο πριν, στο χωριό Αντισκάρι του Ηρακλείου.

Η αίθουσα του δικαστηρίου είναι κατάμεστη από φίλους και συγγενείς του θύματος ενώ μέσα και έξω από το κτήριο βρίσκονται δεκάδες αστυνομικοί καθώς υπάρχουν φόβοι επεισοδίων.

Στο εδώλιο κάθονται δύο αδέρφια, ηλικίας 34 και 25 ετών κι ένας 27χρονος φίλος τους, οι οποίοι κατηγορούνται ότι χτύπησαν με μαγκούρες μέχρι θανάτου τον άτυχο άνδρα, χωρίς προφανή λόγο.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα cretalive.gr, η σύζυγος του θύματος στη θέα των κατηγορουμένων ξέσπασε, φωνάζοντας «φονιάδες» μέχρι να οδηγηθεί εκτός αίθουσας για να ηρεμήσει.

Από την άλλη, η κατάθεση του γιου του θύματος Γιώργου Προβιδάκη, ήταν συγκλονιστική. «Το πρόσωπο του πατέρα μου δεν διακρινόταν από τα χτυπήματα», είπε χαρακτηριστικά. «Αν έμενα θα είχα το ίδιο τέλος με τον πατέρα μου. Δεν τους γνωρίζαμε ούτε φυσιογνωμικά», συμπλήρωσε.

Πατέρας και γιος –σύμφωνα με την κατάθεση του δεύτερου- έμπαιναν με το αυτοκίνητό τους στο χωριό όταν και συναντήθηκαν σε ένα στενό σημείο του δρόμου, με το αυτοκίνητο των δραστών.

«Ο πατέρας μου άνοιξε το παράθυρο του συνοδηγού και τους είπε να προχωρήσουν για να περάσουμε κι εμείς. Ο 34χρονος δεν μίλησε, κατέβηκε από το αυτοκίνητο έσπασε το πίσω παράθυρο του αυτοκινήτου μας και το παρμπρίζ με μια μαγκούρα. Τότε κατέβηκε ο πατέρας μου, για να του πάρει τη μαγκούρα κι άρχισε η συμπλοκή».

Σύμφωνα με τον Γιώργο Προβιδάκη, αμέσως μετά κατέβηκε και ο 27χρονος συνοδηγός του αυτοκινήτου, ο οποίος άρχισε και αυτός να χτυπά τον πατέρα του ενώ κατέφθασε και τρίτο αυτοκίνητο από το οποίο κατέβηκε ο 25χρονος κατηγορούμενος.

Τότε όπως κατέθεσε, φοβήθηκε και φώναξε στον πατέρα του να τρέξουν και να φύγουν ενώ ο ίδιος έφυγε καθώς τον κυνηγούσε ο 27χρονος.

Κρύφτηκε σε ένα σπίτι από το οποίο βγήκε όταν οι δράστες έφυγαν, βρίσκοντας τον πατέρα του άγρια δολοφονημένο στο έδαφος.

Η δίκη της συγκλονιστικής αυτής υπόθεσης συνεχίζεται.

Σχετικές ειδήσεις