ΕΛΛΑΔΑ

Εξώδικο στην «Ελληνικός Χρυσός» από τους εργαζόμενους στα μεταλλεία Κασσάνδρας

Εξώδικο στην «Ελληνικός Χρυσός» από τους εργαζόμενους στα μεταλλεία Κασσάνδρας

Ανακοίνωση εξέδωσαν οι εργαζόμενοι των μεταλλείων Κασσάνδρας στην οποία κάνουν λόγο για συνεχή εμπαιγμό που υφίστανται το τελευταίο διάστημα.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωσή τους, την οποία υπογράφουν τα σωματεία των εργαζομένων στα μεταλλεία, «κατά τη μαζική μας διαδήλωση της 16/4/2015 και στην επαφή που είχαμε στο γραφείο του με τον κύριο Τσιρώνη, λάβαμε ως αιτιολόγηση στην ερώτησή μας για την καθυστέρηση στον επανέλεγχο της νομιμότητας των ανακλημένων αδειών, ότι έχει βρεθεί σωρεία ελλείψεων και παραβιάσεων στον φάκελο των αδειών αυτών. Επίσης, ότι έχει ήδη αποσταλεί στην Ελληνικός Χρυσός πολυσέλιδο αίτημα διευκρινίσεων και ειδικότερα η παρατήρηση για πλήρη απουσία πολεοδομικής μελέτης του εργοστασίου εμπλουτισμού Σκουριών, για τα οποία η εταιρεία ποτέ δεν έχει απαντήσει ως τώρα» και συνεχίζουν:

«Για το λόγο αυτό και αναλογιζόμενοι τους κινδύνους για το μέλλον της δουλειάς μας, αποστέλλουμε άμεσα κατά της Ελληνικός Χρυσός επίσημη εξώδικη διαμαρτυρία, αιτούμενη να ικανοποιηθούν άμεσα τα αιτήματα του ΥΠΑΠΕΝ και να μην υπάρχουν άλλες γραφειοκρατικού τύπου εμπλοκές».

Η ανακοίνωση καταλήγει: «Σαν εργαζόμενοι δεν δεχόμαστε παιχνίδια στις πλάτες μας από καμία πλευρά».

Σε επικοινωνία που είχε το ΑΠΕ με τον κ. Χρήστο Ζαφειρούδα, εκ των προέδρων Σωματείου Εργαζομένων Μεταλλωρύχων, ο κ. Ζαφειρούδας επανέλαβε τα όσα αναφέρει η ανακοίνωση και πρόσθεσε: «Θέλουμε να δούμε επιτέλους ποιος μας κοροϊδεύει και με αυτή την κίνηση ζητάμε να σταματήσει αυτή η κοροϊδία. Περιμένουμε να δούμε ποια θα είναι η αντίδραση της εταιρείας και αν όντως τα όσα μας είχε αναφέρει ο υπουργός κ.Τσιρώνης είναι έτσι». Συγχρόνως επανέλαβε τα όσα είχαν εξαγγελθεί από τους εργαζομένους όσον αφορά στη συνέχιση των κινητοποιήσεων τους και ανέφερε πως «είναι θέμα χρόνου να προχωρήσουμε στην κατάληψη του υπουργείου».

Ρoή Ειδήσεων