ΕΛΛΑΔΑ

Δουλέμποροι μετέφεραν μετανάστες με ταρίφα… 4.000 δολάρια το κεφάλι

Δουλέμποροι μετέφεραν μετανάστες με ταρίφα…  4.000 δολάρια το κεφάλι

Συναγερμός σήμανε στο λιμενικό σώμα καθώς υπήρχαν πληροφορίες για παράνομα εισελθόντες αλλοδαπούς που επέβαιναν σε ξύλινο σκάφος στην θαλάσσια περιοχή στο Στενό του Καφηρέα.

ΘΑ ΦΙΛΟΞΕΝΗΘΟΥΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟ ΠΙΚΕΡΜΙ

Στο σημείο έσπευσαν δύο ναυαγοσωστικά και ένα περιπολικό σκάφος του Λιμενικού και εντόπισαν το σκάφος στο οποίο επέβαιναν 93 μετανάστες. Το λιμενικό χρησιμοποιώντας πλωτό μετέφερε τους μετανάστες αρχικά στο λιμάνι της Ραφήνας.

Οι μετανάστες είναι κυρίως κουρδικής, ιρακινής και συριακής καταγωγής ενώ μεταξύ αυτών βρίσκονται επτά γυναίκες και δώδεκα παιδιά. Στη συνέχεια οι μετανάστες μεταφέρθηκαν στο Πικέρμι Αττικής, στο γήπεδο μπάσκετ προκειμένου να φιλοξενηθούν προσωρινά.

Τρεις ακόμα άνδρες πιθανόν Ουκρανικής υπηκοότητας, που επέβαιναν και αυτοί στο ξύλινο σκάφος και οι οποίοι φέρονται ως οι οργανωτές της μεταφοράς των παράτυπων μεταναστών, κρατούνται στο λιμεναρχείο της Ραφήνας για προανάκριση.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό από που είχε ξεκινήσει το ξύλινο σκάφος με τους παράτυπους μετανάστες και ποιός ήταν ο τελικός προορισμός του.

Σύμφωνα με καταγγελίες από τους μετανάστες, οι διακινητές είχαν ζητήσει για το ταξίδι από τον καθένα 4.000 δολάρια συν 2.500 δολάρια για τα μέλη των οικογενειών.

Σχετικές ειδήσεις