ΕΛΛΑΔΑ

Λαμία: «Ξέχασε» να δηλώσει το θάνατο του πατέρα του και εισέπραττε τη σύνταξή του

Λαμία: «Ξέχασε» να δηλώσει το θάνατο του πατέρα του και εισέπραττε τη σύνταξή του

Ποινή φυλάκισης επτά μηνών με τριετή αναστολή επιβλήθηκε σε κάτοικο της Λαμίας, ο οποίος συνέχιζε να εισπράττει τη σύνταξη αναπηρίας του πατέρα του, μήνες αφού εκείνος είχε πεθάνει.

Η απάτη ήρθε στο φως μέσα από τη διαδικασία απογραφής συνταξιούχων του ΙΚΑ, που έγινε το 2012, κατά την οποία δεν απογράφηκε ο συνταξιούχος καθώς είχε πεθάνει από τις αρχές του 2011.

Ο γιος όμως δεν δήλωσε ποτέ το θάνατο του πατέρα του και όπως αναφέρει το lamiareport.gr συνέχισε να εισπράττει την αναπηρική του σύνταξη, η οποία καταβαλλόταν σε τραπεζικό λογαριασμό στον οποίο ήταν συνδικαιούχος, έως και τον Οκτώβριο του 2012.

Η υπόθεση έφτασε στα δικαστήρια και την Τρίτη (05/05) στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Λαμίας, υπάλληλος του ΙΚΑ ο οποίος κλήθηκε ως μάρτυρας κατηγορίας, κατέθεσε ότι ο δράστης της απάτης δεν επέστρεψε ποτέ το ποσό των 2.775 μαζί με την προσαύξηση που εισέπραξε παράνομα.

Σε βάρος του κατηγορούμενου -που δεν παρουσιάστηκε στο δικαστήριο- επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 7 ετών με τριετή αναστολή ενώ καλείται να επιστρέψει το ποσό που εισέπραξε παράνομα.

Σχετικές ειδήσεις