ΕΛΛΑΔΑ

Ολοκληρώθηκε η πορεία στο κέντρο της Αθήνας - Ανοίγουν οι δρόμοι (Photos)

Ολοκληρώθηκε η πορεία στο κέντρο της Αθήνας - Ανοίγουν οι δρόμοι (Photos)

Ολοκληρώθηκε η πορεία που πραγματοποίησαν φορείς και μέλη αντιεξουσιαστικών και αριστερών οργανώσεων στο κέντρο της Αθήνας, το απόγευμα της Δευτέρας (11/05). Άνοιξαν οι δρόμοι και αποκαθίσταται η ομαλή κυκλοφορία των οχημάτων. Ομάδα αντιεξουσιαστών κατευθύνεται προς τα Εξάρχεια.

Η πορεία ξεκίνησε από τα Προπύλαια όπου νωρίτερα είχε πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στην οποία συμμετείχαν η ΑΔΕΔΥ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Σωματεία, η Κίνηση για τη Διαγραφή του Χρέους Τώρα, αριστεριστές και μέλη αντιεξουσιαστικών οργανώσεων, διαμαρτυρόμενοι για την καταβολή από την Ελλάδα της επόμενης δόσης στο ΔΝΤ, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί αύριο Τρίτη.

poreia 1 copy copy copy

Από τα Προπύλαια η πορεία έφτασε στη Βουλή και στη συνέχεια έξω από τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Βασιλίσσης Σοφίας όπου ήταν παραταγμένες αστυνομικές δυνάμεις.

Εκεί, μέλη αριστερών οργανώσεων πέταξαν κόκκινες μπογιές.

kokkini mpogia

Κατά τη διάρκεια της πορείας έκλειναν οι δρόμοι της περιοχής, γεγονός που προκάλεσε προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων.

Μετά το τέλος της πορείας, ομάδα αντιεξουσιαστών κατευθύνθηκε προς τα Εξάρχεια.

Όπως ανέφεραν στο κάλεσμά τους οι διοργανωτές της συγκέντρωσης, τη Δευτέρα 11 Μαΐου συνδικαλιστές, κοινωνικές και πολιτικές οργανώσεις, θα διαδηλώσουν για να καταγγείλουν τη στάση της κυβέρνησης που την επόμενη ημέρα προχωρά στη καταβολή νέας δόσης του χρέους στο ΔΝΤ.

Σχετικές ειδήσεις