ΕΛΛΑΔΑ

Η κρίση έχει επιπτώσεις και στα παιδιά

Η κρίση έχει επιπτώσεις και στα παιδιά

Ανησυχητικά είναι τα στοιχεία από τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στα παιδιά.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Ινστιτούτου Ινστιτούτο Prolepsis που παρουσιάστηκαν από την καθηγήτρια και Διευθύντρια του Εργαστηρίου Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής, της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, κυρία Αθηνά Λινού, ένας στους δύο μαθητές σε ευπαθείς περιοχές, αντιμετωπίζει επισιτιστική ανασφάλεια.

Με βάση τα ίδια στοιχεία, το 42% των παιδιών δεν έχει φυσιολογικό βάρος. Από την ίδια έρευνα προκύπτει ότι μία στις έξι οικογένειες δεν έχει πηγή εισοδήματος.

Στην ίδια παρουσίαση ανακοινώθηκε ότι επεκτείνεται το πρόγραμμα Σίτισης και Προώθησης Υγιεινής Διατροφής σε απομακρυσμένες και αγροτικές περιοχές σε συνολικά 13 σχολεία με 1.115 μαθητές της Ξάνθης, Ημαθίας, Πιερίας, Θεσσαλονίκης και Ροδόπης.

Η χρηματοδότηση του προγράμματος, γίνεται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Είμαστε όλοι Πολίτες.

Το Πρόγραμμα υλοποιείται για τέταρτη συνεχή σχολική χρονιά, με τη συνδρομή και άλλων δωρητών, σε δημόσια σχολεία που βρίσκονται σε ευπαθείς περιοχές της χώρας, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Από το 2012 έχουν διατεθεί συνολικά περισσότερα από 10 εκατ. γεύματα, σε 440 περίπου σχολεία και 75.000 μαθητές σε όλη την Ελλάδα.

Την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος κ. Κώστας Χαρδαβέλλας.

Σχετικές ειδήσεις