ΕΛΛΑΔΑ

Ώρες αγωνίας για την Ρωσίδα που χτυπήθηκε από κεραυνό στην Κνωσό

Ώρες αγωνίας για την Ρωσίδα που χτυπήθηκε από κεραυνό στην Κνωσό

Κρίσιμη χαρακτηρίζεται η κατάσταση της υγείας της 30χρονης Ρωσίδας, που «χτυπήθηκε» από τον κεραυνό το πρωί της Παρασκευής 29 Μαΐου, στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού.

Ώρες αγωνίας περνάει στο Ηράκλειο η οικογένεια της Ρωσίδας τουρίστριας που υπέστη ανακοπή την ώρα που κεραυνός έπεσε πάνω σε δέντρο στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού.

Στη ΜΕΘ του Βενιζελείου νοσοκομείου εξακολουθεί να νοσηλεύεται η 36χρονη τουρίστρια από τη Ρωσία.

Η 36χρονη που είχε υποστεί καρδιακή ανακοπή και ανένηψε μετά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που κατέβαλαν οι γιατροί, βρίσκεται υπό τη φροντίδα του ιατρικού προσωπικού του Βενιζελείου.

Η γυναίκα που είχε έρθει για διακοπές στο Ηράκλειο μαζί με το σύζυγο και το ανήλικο παιδί της, υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στην κοιλιακή χώρα, καθώς αντιμετώπιζε πρόβλημα στα εσωτερικά όργανα λόγω του χτυπήματος που δέχθηκε από το λεγόμενο «ηλεκτρικό τόξο» του κεραυνού.

Σύμφωνα με το cretapost.gr, μετά την επέμβαση εισήχθη στη ΜΕΘ. Οι γιατροί θεωρούν την κατάστασή της κρίσιμη μεν, ωστόσο σταθερή, χωρίς περαιτέρω επιβάρυνση, γεγονός που προκαλεί αισιοδοξία. Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι τα επόμενα δύο 24ωρα θεωρούνται τα πιο κρίσιμα, ενώ εντός της ημέρας η 36χρονη τουρίστρια πρόκειται να υποβληθεί σε νέο κύκλο εξετάσεων.

Την ίδια ώρα, στο ΠΑΓΝΗ νοσηλεύονται σε πολύ καλύτερη κατάσταση και χωρίς να κινδυνεύει η ζωή τους, άλλα 7 άτομα, που πιθανότατα μέχρι την Τρίτη θα έχουν πάρει εξιτήριο.

knosos22

Το πρωί της Παρασκευής 29 Μαΐου η 36χρονη Ρωσίδα με το σύζυγό της επισκέφτηκαν μαζί με άλλους Ρώσους τουρίστες την Κνωσό προκειμένου να γνωρίσουν από κοντά τον Μινωικό πολιτισμό.

Λίγα λεπτά μετά τις 10 το πρωί, ξέσπασε καταιγίδα με τους τουρίστες να ανοίγουν τις ομπρέλες τους και να καταφεύγουν κάτω από ένα δένδρο προκειμένου να προστατευτούν.

knosos8 copy

Ίσως αυτό ήταν και το μοιραίο λάθος που προκάλεσε τον τραυματισμό 19 ανθρώπων.

Ακούστηκε ένας εκκωφαντικός κρότος και ένας κεραυνός «χτύπησε» το δένδρο κάτω από το οποίο βρίσκονταν οι Ρώσοι τουρίστες. Αμέσως επικράτησε πανικός και ο κόσμος έπεφτε πανικόβλητος στο έδαφος για να προφυλαχθεί.

Στο σημείο βρέθηκαν διασώστες του ΕΚΑΒ που προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες και με τέσσερα ασθενοφόρα μετέφεραν 19 τουρίστες στο νοσοκομείο.

Ο αρχαιολογικός χώρος της Κνωσού -ο οποίος διαθέτει αλεξικέραυνα - παρέμεινε κλειστός για αρκετές ώρες, με τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ να ερευνούν την περιοχή.

Εν τω μεταξύ, οι έρευνες για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το πρωτοφανές αυτό περιστατικό οδεύουν προς το τέλος τους, χωρίς να προκύπτει ευθύνη υπεύθυνων φορέων του μουσείου.

Σχετικές ειδήσεις