Φρίκη στις Σέρρες - Βρέθηκαν διαμελισμένα πτώματα σκύλων σε κάδους απορριμμάτων

Newsroom Newsroom

Φρίκη στις Σέρρες - Βρέθηκαν διαμελισμένα πτώματα σκύλων σε κάδους απορριμμάτων

Μπροστά σε ένα αποτρόπαιο θέαμα βρέθηκε πολίτης των Σερρών όταν διαπίστωσε ότι βρίσκονταν μέσα σε κάδους απορριμμάτων διαμελισμένα πτώματα σκύλων.

Ο άνδρας αντιλήφθηκε ότι κάτι πήγαινε στραβά όταν περνώντας από το σημείο διαπίστωσε ότι υπήρχε έντονη δυσοσμία κι αναζήτησε την πηγή της.

Τότε βρήκε τα μέλη των νεκρών ζώων, μέσα στους κάδους απορριμμάτων οι οποίοι μάλιστα βρίσκονταν έξω από το δημοτικό κυνοκομείο Σερρών.

Από τον επιτόπιο έλεγχο που έκανε η Αστυνομία και η Διεύθυνση Κτηνιατρικής νομού Σερρών, διαπιστώθηκε ότι μέσα στους κάδους βρίσκονταν επτά κουφάρια σκυλιών.

Όπως αναφέρει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης «τα σκυλιά αυτά τα πέταξαν μέσα στους κάδους κάποιοι ασυνείδητοι πολίτες» ενώ αρνήθηκε οποιαδήποτε συμμετοχή του δημοτικού κυνοκομείου σε αυτή την πράξη.

Ο προϊστάμενος της Κτηνιατρικής Διεύθυνσης Σερρών Λεωνίδας Βαρούδης από την πλευρά του όμως υποστηρίζει ότι «οι ευθύνες βαραίνουν το προσωπικό του δημοτικού κυνοκομείου» καθώς όπως τονίζει ύστερα από επιτόπια έρευνα που έκανε ο ίδιος, διαπίστωσε ότι οι συγκεκριμένοι κάδοι εξυπηρετούν μόνο το δημοτικό κυνοκομείο και μέσα σε αυτούς βρέθηκαν, εκτός από τα διαμελισμένα σκυλιά, κτηνιατρικά φάρμακα, σήραγγες και αίματα από επεμβάσεις στα ζώα.

«Οι πράξεις αυτές έγιναν από το προσωπικό του κυνοκομείου, εκεί κοντά δεν υπάρχει κάτι άλλο» υποστήριξε ο κ. Βαρούδης και πρόσθεσε: «οι διαδικασίες, σε αυτές τις φάσεις, είναι ότι πρέπει να υπάρχουν ειδικές σακούλες και μία ειδική μέριμνα για να τηρούνται όλοι οι όροι ασφαλείας για τη δημόσια υγεία. Όφειλαν να απευθυνθούν στη Διεύθυνση Υγείας και να γίνει αυτό που πρέπει».

«Δεν μπορούμε να πετάμε τα ζώα σαν περιττώματα, στους κάδους, υπάρχει πρόβλημα στη λειτουργία του κυνοκομείου Σερρών, περιμένουμε την παρέμβαση των εισαγγελικών αρχών, ενώ αναμένουμε και τα πορίσματα της Κτηνιατρικής Διεύθυνσης Σερρών», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρόεδρος του Φιλοζωικού Ομίλου Σερρών Ζωή Κοντού.

Τόσο ο Φιλοζωικός Όμιλος Σερρών όσο και η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία έχουν καταθέσει καταγγελία και της υπόθεσης αναμένεται να επιληφθεί η εισαγγελία Σερρών.

«Πρόκειται για ένα έγκλημα. Ο δήμαρχος κοροϊδεύει τον εαυτό του και τους δημότες του, πρέπει να λειτουργήσουν όλοι οι θεσμοθετημένοι υγειονομικοί φορείς, ενώ παράλληλα να γίνει και ο απαραίτητος έλεγχος από τον Δήμο για την είσοδο και την έξοδο αυτών των ζώων, καθώς όλα είναι καταγεγραμμένα στο κυνοκομείο Σερρών» δήλωσε η γραμματέας της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας Μαρία Χουστουλάκη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved