ΕΛΛΑΔΑ

Σύνταγμα: Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ ενάντια στο «νέο μνημόνιο» (photos)

Σύνταγμα: Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ ενάντια στο «νέο μνημόνιο» (photos)

Συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ, αντιδρώντας στο «νέο μνημόνιο» που ετοιμάζουν από κοινού κυβέρνηση και θεσμοί (ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ).

Το ΠΑΜΕ έκανε κάλεσμα στο λαϊκό κίνημα για «θέση μάχης», απέναντι στα νέα μέτρα που προετοιμάζονται, και τα οποία, όπως υποστηρίζει, τσακίζουν ό,τι εργατικό δικαίωμα απέμεινε.

Η κινητοποίηση είχε προγραμματιστεί αρχικά να γίνει στην Ομόνοια, ωστόσο μεταφέρθηκε στην πλατεία Συντάγματος σε συνέχεια της κατάληψης που πραγματοποιεί από το πρωί της Πέμπτης (11/6/2015) το ΠΑΜΕ στο κτίριο του υπουργείου Οικονομικών στην οδό Νίκης.

Στη συγκέντρωση βρέθηκαν βουλευτές του ΚΚΕ με επικεφαλής τον πρόεδρο του κόμματος Δημήτρη Κουτσούμπα, ενώ κεντρικοί ομιλητές ήταν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Γιάννης Τασιούλας, η εκπρόσωπος των συμβασιούχων καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών Φρειδερίκη Μπότου και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ Δήμος Κουμπούρης, που ζήτησε την άμεση εφαρμογη της απόφασης του ΣτΕ, σύμφωνα με την οποία κρίνονται ως αντισυνταγματικές οι περικοπές σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, ενώ εξήγγειλε και κινητοποίηση των συνταξιούχων στις 23 του μήνα με προγραμματισμένη πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου.

Λίγο νωρίτερα, συγκέντρωση πραγματοποίησε και η ΑΔΕΔΥ στα Προπύλαια, ενάντια στις πολιτικές των μνημονίων τα οποία όπως υποστηρίζεται οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε διαρκή λιτότητα, ανεργία και εκμετάλλευση των εργαζομένων.

Ρoή Ειδήσεων