ΕΛΛΑΔΑ

Οργή λαού κατά των δανειστών (photos)

Οργή λαού κατά των δανειστών (photos)

Ηχηρό «παρών» έδωσε για ακόμη μία φορά ο ελληνικός λαός που βγήκε ξανά στις πλατείες των ελληνικών πόλεων για να σταθεί στο πλευρό της κυβέρνησης και να διαμαρτυρηθεί κατά της λιτότητας.

ΞΑΝΑ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Με κεντρικό σύνθημα «Παίρνουμε τη διαπραγμάτευση στα χέρια μας - Γκρεμίζουμε τη λιτότητα» πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στην πλατεία Συντάγματος.

Σημειώνεται ότι παρόμοιες συγκεντρώσεις εκτός από την Αθήνα διοργανώθηλαν στη Θεσσαλονίκη καθώς και σε 25 πόλεις της ελληνικής επικράτειας. Συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε και στη Λευκωσία.

Στη συγκέντρωση βρέθηκε μεταξύ άλλων υπουργών και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου η οποία έτυχε θερμής υποδοχής από τους συγκεντρωμένους.

Συγκέντρωση υπέρ των «κόκκινων γραμμών» στα Χανιά και στο Ηράκλειο

Μήνυμα συμπαράστασης στην κυβέρνηση που δίνει τη μάχη της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές, έστειλαν από την πλατεία της δημοτικής αγοράς των Χανίων, πολίτες που ανταποκρίθηκαν σε σχετική προτροπή σελίδας κοινωνικής δικτύωσης καθώς και της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Το στίγμα της συγκέντρωσης, έδωσε πανό που είχε αναρτηθεί στην είσοδο της δημοτικής αγοράς και το οποίο ανέφερε. «Οι κόκκινες γραμμές είμαστε εμείς. Γκρεμίζομε τη λιτότητα». Κύριο χαρακτηριστικό της εκδήλωσης, ήταν η παρουσία πολλών νέων καθώς και εκπροσώπων συλλογικοτήτων και φορέων της πόλης.

Δυναμικό «παρών» έδωσαν και οι Ηρακλειώτες που συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ελευθερίας και διαδήλωσαν κατά της λιτότητας υποστηρίζοντας παράλληλα το έργο της ελληνικής κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις.

Οι Ηρακλειώτες κάθε ηλικίας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των διοργανωτών με βασικό σύνθημα: «Παίρνουμε τη διαπραγμάτευση στα χέρια μας - Γκρεμίζουμε τη λιτότητα» και συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της πόλης, όπου και με ένα ειρηνικό συλλαλητήριο αποδοκίμασαν την λιτότητα που προωθείται από τους δανειστές της Ελλάδας.

Συγκεντρώσεις στήριξης στην κυβέρνηση σε Τρίπολη, Κόρινθο και Καλαμάτα

Συγκεντρώσεις συμπαράστασης στην κυβέρνηση και στήριξής της στην διαπραγμάτευση που διεξάγει με τους θεσμούς, πραγματοποιήθηκαν και στις τρεις μεγάλες πόλεις της περιφέρειας Πελοποννήσου.

Στην Τρίπολη πολλοί ήταν αυτοί που συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία Αγίου Βασιλείου, για να δηλώσουν την στήριξή τους στην προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση για να επιτευχθεί συμφωνία με τους εταίρους και δανειστές και παράλληλα να στείλουν σαφές μήνυμα ότι δεν πάει άλλο με την λιτότητα, την υπερφορολόγηση και τα μνημόνια.

Οι συγκεντρωθέντες αφού παρέμειναν για μία ώρα περίπου στην πλατεία στην συνέχεια έκαναν πορεία στους πεζόδρομους της Εθνικής Αντιστάσεως και της Τάσου Σεχιώτη.

Στην Καλαμάτα η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία ενώ στην Κόρινθο, μικρή ομάδα συγκεντρώθηκε στην πλατεία Περιβολάκια.

Το κάλεσμα στο Facebook

«Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να καταργήσει το δημοκρατικό δικαίωμα ενός λαού, ολόκληρης της κοινωνίας να αποφασίζει για το μέλλον του. Δεν έχουν δικαίωμα οι "δανειστές" να προσβάλουν την αξιοπρέπειά μας και να προσπαθούν να ακυρώσουν τη λαϊκή εντολή για τερματισμό της λιτότητας» τονίζεται στο κείμενο της εκδήλωσης που δημιουργήθηκε από το «Eurochange Express- Το τρένο της αξιοπρέπειας».

«Πέντε χρόνια ήταν αρκετά, το πειραματόζωο πλήρωσε ακριβά την κρίση. Πέντε χρόνια ήταν αρκετά, τα μνημόνια ήταν ένα καθεστώς που δεν παρήγαγε οικονομικά αποτελέσματα, αλλά προσωπικά και κοινωνικά δράματα. Δεν αντέχουμε μισθούς και συντάξεις 300 ευρώ, σπίτια χωρίς θέρμανση, τους γονείς μας χωρίς φάρμακα, τα παιδιά μας νηστικά στα σχολεία, για να πληρώνεται χωρίς τέλος ένα χρέος που δεν δημιουργήσαμε εμείς. Οι δανειστές δεν ζητάνε μόνο αυτά, αλλά πολλά περισσότερα με στόχο να εγκλωβίσουν την οικονομία σε ασφυξία και την κοινωνία σε αδιέξοδα» προστίθεται στο κάλεσμα και υπογραμμίζεται:

«Ο λαός στην Ελλάδα μίλησε και νίκησε. Θα το κάνει ξανά με κάθε τρόπο, όσες φορές κι αν χρειαστεί. Η Δημοκρατία Δεν εκβιάζεται - Οι ζωές μας δεν ανήκουν στους δανειστές».

Το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τις κινητοποιήσεις

Ανακοίνωση εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τις σημερινές κινητοποιήσεις.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση:

«Οι εργαζόμενοι, η νεολαία, όσοι και όσες συγκεντρώθηκαν σήμερα στην πλατεία Συντάγματος, αλλά και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, δίνουν μήνυμα αντίστασης στους εκβιασμούς και στην καλλιέργεια φόβου, δείχνοντας έμπρακτα ότι κανείς δεν μπορεί να καταργήσει το δημοκρατικό δικαίωμα ενός λαού να αποφασίζει για το μέλλον του.

Η στήριξη από την πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας είναι το πιο ισχυρό όπλο στις διαπραγματεύσεις που διεξάγει η κυβέρνηση».

Σχετικές ειδήσεις